Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Persones amb discapacitat intel·lectual han aprés en l’estació de Benimamet a testar les instal·lacions del metro
  • El Pla d’Accessibilitat de FGV preveu l’estudi de les condicions del suburbà per a discapacitats intel·lectuals i/o del desenrotllament
  • Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col·labora amb l’associació Plena Inclusió per a la formació dels seus integrants en la Comunitat sobre l’anàlisi d’espais per a la utilització dels discapacitats intel·lectuals i/o del desenrotllament en les instal·lacions de Metrovalencia.

    En este sentit, FGV ha cedit l’estació de Benimamet perquè membres de Plena Inclusió de Madrid instruïsquen com testar les instal·lacions de transport, en concret les del metro, a persones de diferents associacions que pertanyen a la dita associació en la Comunitat.

    FGV dins del desenrotllament de diverses de les actuacions previstes en el seu Pla d’Accessibilitat 2017-2023 realitzarà una anàlisi detallat de les condicions de les estacions i dels servicis que es presten en elles, per a l’ús de les mateixes per persones amb discapacitats intel·lectuals i/o del desenvolupament.

    Precisament, seran les persones que ara estan rebent formació en l’anàlisi d’espais els que en un futur testen distintes instal·lacions de Metrovalencia per a comprovar la utilització de les mateixes per part de discapacitats intel·lectuals i/ del desenrotllament.

    De les conclusions d’esta anàlisi es derivaren actuacions per part de l’empresa pública, tant en les estacions en servici com en el disseny de les futures, per a fer més accessible tots els espais de FGV.

    El Pla d’Accessibilitat Universal de FGV, previst per a desenrotllar-se entre 2017 i 2023, ha sigut impulsat la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador.

    El pla ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats i el seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV amb l’objectiu d’oferir un transport públic universal per a totes les persones.

    El document i les seues accions es plasmen en els principis d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client. L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a tots i durant tot el procés del viatge, des del moment que es pensa a desplaçar-se fins que s’abandona l’estació, per mitjà d’una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.

    El desenvolupament del pla compta amb la col·laboració de les diferents associacions integrades en CERMI Comunitat Valenciana. Estes formen part d’una Comissió de Seguiment que, junt amb FGV, col·labora a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels servicis de transport a València i Alacant.