Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) gestiona els servicis de transport de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant.

logo-metrovalenciaMetrovalencia engloba la xarxa de metro i tramvia que dóna cobertura a la ciutat de València,  a la seua àrea metropolitana i  zones d’influència. Compta amb deu línies, 146 estacions distribuïdes al llarg de 161,418 quilòmetres de 36 municipis.
Descarrega el plànol de la xarxa de Metrovalencia.
logo-tramTRAM d’Alacant la xarxa del qual  dóna servici a la ciutat d’Alacant, la seua àrea metropolitana i l’eix de la Costa Blanca fins a Dénia. Amb sis línies en servei, amb les seues 71 estacions distribuïdes al llarg de 111,708 quilòmetres dels 13 municipis pel que circula TRAM d’Alacant.
Descarrega el plànol de la xarxa de TRAM d’Alacant

 

La missió de FGV és  “Prestar a la ciutadania en la Comunitat Valenciana un servici públic de transport per ferrocarril sostenible, mitjançant una gestió eficient i amb la màxima qualitat, seguretat, transparència i rendibilitat social”. És oportú desenrotllar els continguts d’aquesta declaració de principis que ha d’estar present i impregnar  les distintes accions de comunicació, tant internes com externes, que es promoguen en l’empresa.

FGV es va constituir en 1986  desprès de la culminació del procés de transferències a la Comunitat Valenciana  dels servicis de transport que explotava en el seu territori  l’empresa   Ferrocarrils Espanyols de Via Estreta (FEVE) dependent de l’Administració central de l’Estat. FGV va començar el seu servei comercial l’1 de gener de 1987 a València i Alacant.

Logotipo Contiene Vídeo en lengua de signos