L’experiència de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la gestió de les explotacions de Metrovalencia i del TRAM d’Alacant fa possible oferir una àmplia carta de servicis que, inclou tots els passos necessaris per a planificar i  per a dissenyar una explotació del metro, el tramvia o el metro lleuger, amb aportació d’informació sobre tot tipus d’aspectes tècnics relacionats amb la circulació o el material mòbil.

FGV està en condicions de garantir l’explotació i el manteniment de noves explotacions i material mòbil i aportar el seu coneixement sobre la gestió de personal, els certificats de qualitat, l?assessorament jurídic i administratiu.

L’èxit d’un desenvolupament sostenible s’ha convertit en un dels reptes més importants que té plantejat la societat actual. En l’àmbit urbà, metropolità i regional, avançar cap a una mobilitat sostenible significa clarament apostar per mesures que suposen una major utilització del transport públic, com també dels desplaçaments a peu i amb bicicleta.

El transport ferroviari presenta unes millors condicions de sostenibilitat que altres mitjans alternatius pel menor consum energètic, la baixa ocupació de sòl, les menors emissions de gasos contaminants, l?alt nivell de seguretat, capacitat, regularitat, freqüència, etc.