- Els representants suecs de municipis, organismes i empreses operadores han visitat Metrovalencia i TRAM d’Alacant
- L’objectiu és conéixer el funcionament i característiques tècniques amb vista a la implantació d’explotacions tramviàries en el seu país
Una delegació procedent de Suècia integrada per representants municipals, organismes i empreses de transport s’ha desplaçat per a conéixer les característiques i mode de funcionament dels sistemes tramviaris que la Generalitat ha implantat en les demarcacions de València i Alacant.
Durant la seua estada, els membres d’esta delegació han visitat les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).
Este grup de treball està integrat per membres de Spårvagnsstäderna, organisme que integra 14 ciutats i 3 agrupacions regionals de Suècia, i té com a finalitat promoure el desenvolupament de noves xarxes tramviàries en este país. També s’han desplaçat representants municipals de les ciutats de Västerås i Lund, així com de l’empresa SNC Lavalin.
La delegació nòrdica s’ha interessat per la integració del tramvia en les ciutats per les quals discorre, el seu procés d’implantació i com es desenrotlla l’explotació tramviària.
A Alacant han suscitat interés les característiques de la infraestructura de la xarxa del TRAM d’Alacant, així com la integració urbana a través dels trams subterranis i el nou túnel de Serra Grossa. Des del Lloc de Comandament, en l’estació de la Marina, han realitzat un recorregut al llarg de les diferents línies en servici.
A València han visualitzat com el tramvia ha influït en la dinàmica de la ciutat i com es treballa amb la integració dels sistemes de metro i tramvia. El seu recorregut ha començat en l’estació de Marítim-Serrería, intercambiador de metro i tramvia, para des d’ací conéixer la resta de la xarxa.
FGV gestiona més de 40 quilòmetres de línies de tramvia a València i Alacant, i acumula una experiència de més de 25 anys en la gestió de noves xarxes de tramvia.
València va ser, en 1994, la primera ciutat espanyola a posar en servici una xarxa de tramvia modern, mentres que Alacant s’ha convertit en una referència en el sector, al combinar en una mateixa explotació un servici tramviari urbà i interurbà.