- La consellera s’ha reunit en la seu de FGV amb alcaldes per a explicar-los l’elaboració del document i animar-los a presentar les seues propostes
- L’anàlisi global i objectiu tindrà en compte criteris com el tràfic, visibilitat, freqüència, accessibilitat, sinistralitat i normalització
- Metrovalencia compta amb 77 passos a nivell, cinc d’ells només per a vianants, repartits entre les Línies 1, 2 i 3
La consellera d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, s’ha reunit hui en la seu de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) amb alcaldes als municipis de la qual Metrovalencia presta servici per a presentar-los “l’Estudi d’Avaluació de Riscos dels Passos a Nivell i entre Andanes de la xarxa de FGV a València” que l’empresa pública ha començat a redactar i que elaborarà conjuntament amb els ajuntaments i les aportacions que realitzen.
L’objectiu de l’estudi, d’execució plurianual, és realitzar un diagnòstic que permeta prioritzar les futures actuacions en esta matèria en funció d’una sèrie de paràmetres que ajuden a planificar les actuacions que es duguen a terme en els pròxims exercicis per a aconseguir un servici més eficaç i segur.
La consellera ha fet insistència en què es tracta d’una proposta que té com a objectiu millorar les condicions de seguretat de la xarxa. Es tracta d’un pla obert a la col·laboració i participació de tots els ajuntaments a què Metrovalencia presta servici, per la qual cosa ha invitat a les Corporacions locals a participar activament en el desenrotllament del mateix, a aportar les dades que es creguen convenients i a traslladar les propostes per a la millor consecució de l’objectiu a aconseguir.
En este sentit, cal destacar que el director gerent de FGV, Àngel García de la Bandera, ja s’ha reunit amb diversos alcaldes per a abordar este i altres qüestions de Metrovalencia que preocupen els mandataris municipals. Ara, els distints ajuntaments aportaran les seues solucions durant l’estiu per a aconseguir tindre al setembre o octubre una pla d’actuacions.
L’acte ha comptat amb la presència dels alcaldes i regidors de Paterna, Burjassot, Paiporta, Picassent, Godella, Foios, Massamagrell, La Pobla de Farnals, Meliana, Carlet i Almàssera.
L’estudi, respectant la legislació vigent, pretén plasmar en un document la sensibilitat per augmentar la seguretat i disminuir la sinistralitat en els passos a nivell i passos entre andanes, tenint en compte que la millora, supressió i concentració de les interseccions són competència de la Conselleria i el manteniment i millora de seguretat dels passos en entorn urbà és de FGV.
Per a això, s’està ja analitzant, un a u, els 77 passos a nivell de Metrovalencia (72 per a vehicles i 5 només per a vianants) amb els criteris d’Intensitat Mitjana Diària (IMD), visibilitat (VIB), freqüència de pas de trens (FrT), accessibilitat (ACC), sinistralitat (SENSE) i normalització o regulació existent (NORM), sempre tenint en compte el tipus de tràfic i el nivell de protecció de les dites interseccions. També s’analitzaran els passos entre andanes.
Tot això anirà acompanyat de la referència de les actuacions que es consideren més convenients en cada cas per a millorar, reduint i inclús suprimint, el nivell de risc. La classificació de risc de tots els passos a nivell tindrà una equivalència en colors, en el que el negre serà la “nul·la prioritat”; el verd “molt baixa prioritat”; el groc “prioritat mitjana” i importància per al seu tractament; el roig “alt risc i prioritat” i el roig amb envoltant negre “màxima prioritat”.