La Generalitat destina més de 2,8 milions d'euros a la substitució  de les escales mecàniques de sis estacions de la xarxa de Metrovalencia

Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • Es canviaran un total de nou equips a Salt de l´Aigua, Manises, Rosas, Alboraya Palmaret, Alboraya Peris Aragó i Safranar
  • Aquesta actuació forma part del programa de millora d’escales mecàniques i ascensors que executa FGV per a incrementar les seues condicions de funcionament, disponibilitat i fiabilitat

La Generalitat destinarà més de 2,8 milions d’euros a la substitució de nou escales mecàniques en les estacions de Salt de l´Aigua, Manises, Rosas, Alboraya Palmaret, Alboraya Peris Aragó i Safranar, pertanyents a la xarxa de Metrovalencia.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat la redacció dels projectes i els treballs d’instal•lació d’aquests equips per un import inicial de 2.826.915,50 euros IVA inclòs. El contracte estableix un termini de quatre mesos per a la redacció dels projectes i 12 mesos per a la instal•lació de les nou escales mecàniques.

L’adjudicatari haurà de completar la redacció de sis projectes constructius, desmuntatge de les escales actuals, fabricació i instal•lació de les noves.

La substitució d’aquestes nou escales mecàniques es realitza davant les contínues avaries i fallades registrades en els equips actuals que impedeixen el seu normal funcionament. A Salt de l’Aigua, Manises i Rosas, s’instal•laran dues unitats, mentre que Alboraya Palmaret, Alboraya Peris Aragó i Safranar s’ha previst una per estació.

Aquesta actuació es suma al programa de millora i renovació d’ascensors i escales mecàniques que desenvolupa FGV, junt als treballs de manteniment i conservació d’aquests equips que es realitzen de manera habitual. Metrovalencia compta en l’actualitat amb un total de 85 ascensors i 137 escales mecàniques.

Amb aquestes intervencions, la Generalitat es marca com a objectiu incrementar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels clients que utilitzen els serveis de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana.