Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • L’aplicació de la norma UNE-EN 13816 per al transport públic de viatgers ha sigut certificada per AENOR
  • Amb esta mesura s’establixen uns compromisos respecte a l’oferta de servici, accessibilitat, informació, puntualitat, atenció al client, confort, seguretat i impacte ambiental

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciaa (FGV) ha aconseguit renovar la certificació europea de qualitat que concedix AENOR, a través de la norma UNE-EN 13816:2003, que s’aplica per part de l’empresa pública en les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

La norma UNE-EN 13816 de Transport Públic de Passatgers proporciona directrius als operadors perquè assumisquen compromisos de qualitat en la prestació del seu servici, a fi de satisfer les expectatives dels seus clients. Els dits compromisos s’assumixen en huit àmbits: servici oferit, accessibilitat, informació, puntualitat, atenció al client, confort, seguretat i impacte ambiental.

Les auditories de certificació es realitzen anualment en períodes triennals, una primera de renovació i dos de seguiment. En esta ocasió, es tractava de la primera auditoria de seguiment per a Metrovalencia, i de renovació per a TRAM d’Alacant.

La implantació d’un sistema de gestió d’estes característiques proporciona beneficis com ara la millora de la qualitat i competitivitat, l’obtenció d’una major confiança dels clients en el servici, un reforç de la imatge externa de l’empresa, ajuda en la presa de decisions, facilita la millora contínua i orienta el servici de transport per a aconseguir la satisfacció del client.

L’obtenció d’esta certificació confirma el compromís permanent de FGV per a consolidar el seu procés de millora contínua i aconseguir la màxima qualitat en el servici que oferix als seus clients.
Metrovalencia va certificar les seues línies per primera vegada davall la norma UNE-EN 13816 el 19 de juliol de 2005. En l’actualitat té certificades totes les seues línies de metro i tramvia.

Concretament, les de metre són: Línia 1 (Bétera – Villanueva de Castellón), Línia 2 (Llíria – Torrent Avinguda), Línia 3 (Rafelbunyol – Aeroport), Línia 5 (Marítim Serrería – Aeroport), Línia 7 (Marítim Serrería – Torrent Avinguda) i Línia 9 (Alboraya-Peris Aragó – Riba-roja de Túria); i les línies de tramvia: Línia 4 (Mes del Rosari-Dr. Lluch – Lloma Llarga Terramelar-Empalme), Línia 6 (Tossal del Rei – Marítim Serrería) i Línia 8 (Marina Reial Joan Càries I – Marítim Serrería).

Per la seua banda, TRAM d’Alacant va certificar per primera vegada les seues línies en esta norma el 29 d’octubre de 2008. Actualment disposen de certificació les línies següents: Línia 1 (Estels – Benidorm), Línia 2 (Estels – Sant Vicent del Raspeig), Línia 3 (Estels – El Campello), Línia 4 (Estels – Pl. La Corunya)

Junt amb ella, FGV té atorgada la certificació que ratifica el seu compromís ambiental a través de la norma UNE-EN ISO 14001. Actualment l’empresa pública està desenrotllant el procés d’implantació d’un sistema de gestió de la qualitat segons la norma UNE-EN ISO 9001, i un altre de seguretat i salut en el lloc de treball basat en l’estàndard OHSAS 18001, amb el propòsit d’obtindre les corresponents certificacions durant l’any 2018.

Així mateix, davall eixe mateix objectiu i dins dels compromisos derivats de l’aplicació del Pla d’Accessibilitat Universal presentat per FGV al setembre de 2017, l’empresa pública de transports té intenció d’iniciar enguany els treballs per a la implantació d’un sistema de gestió de l’accessibilitat universal per a la seua certificació d’acord amb la norma UNIX 170001-2.