- El text, en valencià i castellà, facilita la lectura i compressió per part de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament
- El contingut també està disponible en les webs de FGV, Metrovalencia i TRAM d’Alacant
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha publicat una versió impresa de Lectura Fàcil del seu Pla d’Accessibilitat Universal 2017-2013, que permet que el text siga comprensible per a totes aquelles persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament
Esta versió, realitzada en col·laboració amb Plena Inclusió Comunitat Valenciana, se suma a la ja disponible en les web de FGV, Metrovalencia i TRAM d’Alacant. El document està a disposició de totes aquelles persones i entitats interessades.
Esta versió s’ha editat en valencià i castellà, i inclou un tipus de lletra major d’allò més habitual, així com una estructura gramatical més breu i senzilla que facilita la seua llegibilitat i comprensió.
FGV, a través de la seua Direcció de Clients i Accessibilitat, està incloent progressivament este tipus de versions en tots els seus continguts, informació, campanyes, avisos, per a facilitar el seu accés a totes les persones, com a part del repte de la millora contínua i de l’accessibilitat universal inclosa en el seu pla d’actuacions. Les facilitats per a la comprensió, no sols faciliten el seu enteniment a persones amb discapacitat, sinó també a altres col·lectius com les persones majors, persones amb dificultats de comprensió de l’idioma, com a immigrants o turistes, o als xiquets i xiquetes.
Esta versió ha comptat amb la participació de Plena Inclusió Comunitat Valenciana, ONG sense ànim de lucre que treballa per la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenrotllament i les seues famílies. Esta organització és membre constituent del CERMI-CV, patró de la Fundació ONZE, i col·labora amb universitats i entitats socials.
El Pla d’Accessibilitat Universal de FGV, previst per a desenrotllar-se entre 2017 i 2023, ha sigut impulsat la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador.
El pla ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats i el seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV amb l’objectiu d’oferir un transport públic universal per a totes les persones.
El document i les seues accions es plasma en els principis d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client. L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a tots i durant tot el procés del viatge, des del moment que es pensa a desplaçar-se fins que s’abandona l’estació, per mitjà d’una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.
El desenvolupament del pla compta amb la col·laboració de les diferents associacions integrades en CERMI Comunitat Valenciana. Estes formen part d’una Comissió de Seguiment que, junt amb FGV, col·labora a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels servicis de transport a València i Alacant.