Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV.

  • S’han tractat qüestions relacionades amb seguretat sanitària, innovació i accions prioritàries per a recuperar la confiança dels usuaris
  • FGV ha exposat en aquest fòrum les mesures que està duent a terme per a garantir la seguretat de treballadors i usuaris

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha participat en la setena reunió de de el Grup d’Experts en Operacions Ferroviàries (GEOF) que ha servit per a analitzar el treball realitzat sobre mesures per a la seguretat i l’impuls de la mobilitat en el sector ferroviari, davant la incidència de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.
En aquesta sessió de treball han participat, al costat d’FGV, responsables de Metre de Bilbao, Euskotren, ETS, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Serveis Ferroviaris de Mallorca, Metro de Màlaga, Metro de Granada i Renfe Operadora, amb el suport tècnic de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols.
En aquesta reunió s’ha analitzat la situació actual i l’evolució de les mesures adoptades durant la crisi sanitària. L’actual repartiment modal mostra una situació en la qual els operadors ferroviaris registren índexs d’entre el 30 i el 35 per cent d’ocupació.
Els operadors consideren que és clau la recuperació de la confiança de l’usuari en el transport públic i mantindre gran part de les mesures implementades al principi de la crisi com a sistemes de neteja i desinfecció, tant en vehicles com en instal·lacions ferroviàries, o dependències de les companyies, la senyalització d’espais i fluxos, la disponibilitat d’expenedors d’hidrogel i l’ús de la màscara, regulada finalment com un element d’obligat ús.

Propostes d’actuació

En aquest context, els operadors assistents a la reunió del GEOF han tractat diferents iniciatives innovadores per a detectar la presència de COVID-19 als trens i instal·lacions. FGV ha exposat el seu pla per a analitzar mostres i la qualitat del aire en Metrovalencia i TRAM d’Alacant.
Els operadors reunits han abordat també els diferents mètodes d’anàlisis de verificació i tractament de la informació sobre el control de l’ocupació dels trens i la informació que es proporcionarà als viatgers d’això en el futur.
FGV treballa en el desenvolupament d’un projecte que permetrà establir la limitació d’accés a aquells trens de la xarxa de Metrovalencia que puguen superar l’aforament previst.
Des de principis de maig FGV realitza comptatges regulars de viatgers mitjançant tècniques big data, amb vista a establir l’adequació d’aforaments.
A curt i mitjà termini, els operadors consideren que moltes de les mesures adoptades durant la crisi estaran presents en la gestió i operació del transport públic, l’ús de la màscara entre elles.
Així mateix, seran importants el manteniment de les mesures d’higiene, l’ús de gel hidroalcohòlic de manera freqüent, les mampares de separació entre treballadors i clients en els centres d’atenció, les neteges profundes i exhaustives en els espais de les estacions i en el material mòbil o el pagament dels títols de transport amb targeta, entre altres.
Per part d’FGV han participat en en aquesta trobada digital el director d’Explotació, Tomás Cebrián, i cap de l’àrea d’Operacions, Antonio Cazorla.
Juntament amb aquesta trobada, tècnics i responsables de l’empresa pública participen en diferents sessions de treball sobre els efectes de la COVID-19 i que organitzen altres entitats del sector com ATUC (Associació de Transports Urbans i Metropolitans), ALAMYS (Associació Llatinoamericana de Metros i Subterranis) o UITP (Unió Internacional de Transport Públic).