WhatsApp Interfonos FGV

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, RSC.

  • L’objectiu és garantir la comunicació en tots els formats possibles, sonors i visuals, per a arribar a totes les persones usuàries
  • A través d’aquest servei es podrà contactar amb el personal que atén els intèrfons en estacions i amb el telèfon d’atenció al client

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha posat en funcionament aquesta setmana un nou servei de missatgeria telefònica dirigit a les persones amb discapacitat auditiva i de la parla. L’aplicació WhatsApp Business permet establir una alternativa còmoda i directa a la comunicació mitjançant veu que es presta, a través dels serveis d’atenció dels intèrfons de les estacions i el telèfon d’atenció al client.

Amb aquesta mesura s’adapta l’atenció telefònica que FGV ofereix, a través dels intèrfons en estacions i els telèfons d’atenció al client de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, a les lleis d’accessibilitat universal, millorant aquest servei per a les persones amb discapacitat auditiva i de la parla.

Amb el nou sistema de missatgeria a través de l’aplicació WhatsApp Business es facilita l’accés de persones sordes a l’atenció que ofereix FGV per mitjà dels intèrfons i les línies 900 d’atenció telefònica, amb quatre números independents per a les persones usuàries de València i Alacant. Aquests números es poden consultar en les webs de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i, en concret, els números de telèfon dels intèrfons es podran consultar també en les estacions.

Amb aquesta proposada FGV dona compliment a un compromís adquirit per a l’accessibilitat a les persones amb discapacitats auditives o de la parla, i especialment amb Fesord-CV i Helix-CV. També es dona resposta a una demanda de les persones sordes que ara ja tenen la possibilitat d’accedir en condicions d’igualtat a la informació que FGV presta, a través de les línies d’atenció telefònica i dels intèrfons.

Aquesta mesura s’engloba dins de moltes altres iniciatives que FGV ve desenvolupant per a eliminar les barreres en la comunicació i informació a les persones usuàries. Entre aquestes propostes destaca la instal·lació de bucles magnètics en tots els equipaments nous, sent aquest un dels objectius que s’ha marcat FGV com a propòsit per a anar avançant en la consecució de l’Accessibilitat Universal en el servei de transport que presta.

Aquestes accions es consensuen i planifiquen amb la col·laboració de diferents entitats representatives en matèria d’accessibilitat i amb les quals l’empresa pública manté una col·laboració permanent.

Com funciona

El client que tinga qualsevol incidència en una estació de Metrovalencia o TRAM d’Alacant pot utilitzar el número corresponent als intèrfons per a sol·licitar ajuda o informació. Aquest servei estarà disponible en el mateix horari en el qual estan obertes les estacions.

Per a qualsevol comunicació o sol·licitud d’informació que presten els telèfons 900 d’atenció al client a València i Alacant, es disposa dels corresponents comptes que són ateses en el mateix horari que l’atenció telefònica, en servei de dilluns a diumenge.

Tots els horaris i més informació sobre aquest tema està disponible en les webs www.metrovalencia.es i www.tramdalacant.es.