Dispensador de Gel TRAM

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • En els últims 12 mesos s’han instal·lat 557 dispensadors en trens, tramvies, estacions i centres de treball de València i Alacant
  • Aquesta mesura se suma a les diferents iniciatives organitzatives i tècniques impulsades per a garantir un transport segur

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha emprat des d’abril del passat any més de 9.000 litres de gel hidroalcohòlic en la neteja de les seues instal·lacions, atenció a les persones usuàries i el personal de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, com a mesura per a garantir la seguretat del transport públic.

La Conselleria de Política Territorial, Obra Pública i Mobilitat va adoptar de manera pionera aquesta mesura a l’abril de 2020 amb la finalitat d’afavorir la prevenció i frenar l’expansió del coronavirus, ja que durant tota la pandèmia tant Metrovalencia, com el TRAM d’Alacant han continuat oferint el seu servei habitual.

En aquests últims dotze mesos s’han instal·lat un total de 557 dispensadors als trens, tramvies i estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant que, juntament amb l’utilitzat en neteja de les pròpies instal·lacions i material mòbil, ha suposat un consum de més de 6.000 litres de líquid desinfectant. De aquesta quantitat més de 4.000 litres correspon a Metrovalencia i la resta al TRAM d’Alacant.

A més, en els centres de treball d’FGV a València i Alacant s’han consumit altres 3.000 litres, distribuïts en els més de 6.000 dispensadors que s’han entregat als treballadors i treballadores de l’empresa pública.

Aquesta mesura s’ha sumat a les diferents accions que la Generalitat ha impulsat amb l’objectiu de fer front a la crisi sanitària de la COVID-19 en les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Inversió extra per a fer front a la COVID-19

La Generalitat ha destinat 10,5 milions d’euros, des de març de 2020, per a fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19 en les xarxes de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i adoptar diferents mesures per a garantir un servei de transport segur.

La major assignació econòmica a la qual ha hagut de fer front FGV en aquests últims mesos ha sigut la derivada de les labors addicionals de neteja i desinfecció que s’han hagut de realitzar en trens, tramvies, estacions i en dependències pròpies com a tallers i oficines.

El pressupost destinat a aquest apartat és d’uns cinc milions d’euros (neteja i desinfecció extraordinàries en instal·lacions i trens, al que des d’el mes d’octubre passat es va incorporar la desinfecció mitjançant nebulització a l’interior de trens i tramvies).

La incorporació del personal destinat a informació i control sobre el compliment de les normes de sanitàries i de prevenció en vigor, conseqüència de la pandèmia provocada per la COVID-19, compta amb una dotació pressupostària de 1,5 milions d’euros.

Entre les tasques d’aquests auxiliars figuren les de vetlar pel compliment, per part de les persones usuàries dels serveis de transport, de les normes sanitàries en vigor. A més, col·laboren en el control d’accés i aforament, ajudant a la correcta distribució de clients en andanes i unitats i assegurant el correcte ús de les instal·lacions, així com notificant possibles incidències.

D’altra banda, el sistema de control d’aforament de Metrovalencia ha suposat una inversió superior al milió d’euros. Amb aquest nou sistema en servei des d’el mes de setembre passat, les principals instal·lacions disposen de pantalles informatives, distribuïdes en els vestíbuls, en la qual s’ofereix informació a temps real del grau d’ocupació dels trens en circulació al seu pas per aquestes estacions.

Després d’aquest apartat, l’adquisició de productes sanitaris i de protecció (màscares, guants, gel hidroalcohòlic), així com la instal·lació de mampares en oficines i llocs de treball ha suposat una despesa de 1,5 milions d’euros.

Així mateix, les accions de comunicació i sensibilització desenvolupades al llarg d’aquests mesos en estacions i mitjans aliens ha ascendit a més de mig milió d’euros, amb la finalitat d’informar la població sobre les noves mesures i per a recuperar la confiança en la seguretat del transport públic.

Altres mesures posades en marxa des que va començar la pandèmia han permés millorar el servei d’atenció al client, reforçar les labors de vigilància i seguretat, afavorir el teletreball i fer front a les hores extres que ha sigut necessari realitzar.