Trenta anys en moviment FGV

Amb el començament del segle XXI continua el procés d’ampliació de Metrovalencia. El 29 d’abril del 2003 entra en funcionament el primer tram de la nova Línia 5, que en enllaça la façana marítima de València. El primer tram compta amb tres noves estacions (Aragón, Amistat i Ayora), amb 2,3 kilòmetres de recorregut.

El 22 de setembre del 2004 entra en servici el ramal subterrani d’accés a Torrent, amb l’estació Torrent Avinguda, corresponent a les Línies 1 i 5. Ubicada junt a l’Avinguda del País Valencià de Torrent, es tracta d’una zona d’expansió de la ciutat, alhora que millora les comunicacions de Torrent amb la ciutat de València i el conjunt de l’àrea metropolitana.

El 3 d’octubre del 2005 comença a operar la nova estació de Bailén de la Línia 5 del metro. Es troba al costat del túnel de les Grans Vies, entre les estacions de Colón i Jesús.

Connexió Port i Aeroport

L’abril del 2007 va entrar en servici la nova estació d’intercanvi metro-tramvia de la Línia 5 Marítim-Serreria i la prolongació de la línia, en superfície, fins a la dàrsena del Port (antiga parada de Neptú, hui Marina Reial Joan Carles I).

A l’altre extrem de la Línia 5 es va obrir el tram de prolongació entre Mislata-Almassil i l’Aeroport de Manises. Este tram té sis estacions (Faitanar, Quart de Poblet, Salt de l’Aigua, Manises, Rosas i Aeroport).

El 12 de desembre del 2010 es van inaugurar les dos estacions subterrànies d’Alboraia: Alboraya- Palmaret i Alboraya-Peris Aragó. El 15 de maig del 2011 va entrar en funcionament el nou itinerari soterrat de la Línia 1 de Metrovalencia amb les estacions subterrànies de Benimàmet i Les Carolines-Fira, que substitueixen les anteriors estacions en superfície.

El 6 de març del 2015 va entrar el servei la prolongació del metro fins a Riba-roja de Túria. Això va coincidir amb la reestructuració de la xarxa de Metrovalencia i el canvi de nomenclatura de les línies. Així, el trajecte Alboraia Peris Aragó-Riba-roja de Túria esdevé la Línia 9. L’itinerari comença a l’estació de Rosas, passa per Manises i Riba-roja, amb quatre noves parades: La Cova, La Presa, Masia de Traver i Riba-roja de Túria.