Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • La consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha assistit a la primera reunió del nou Consell de Direcció de l’empresa pública
  • L’equip directiu de l’entitat compta amb la presència de nou dones en la seua estructura per primera vegada en la història de FGV

La consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assistit a la primera reunió del nou Consell de Direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), resultat de l’organigrama aprovat pel Consell d’Administració de l’empresa el passat 6 de maig.

Salvador ha animat al nou equip directiu de FGV a “recuperar la dignitat d’una empresa castigada per un ERE i la gestió de l’accident del 3 de juliol de 2006 i que ara, després d’un etapa molt dura, inicia un nou període de gestió en què, gràcies a l’esforç i la col·laboració de tots els treballadors, ha de recuperar el seu prestigi i finalitat de servici públic i situar-se com referent en el seu àmbit d’actuació”.

“Des de la Generalitat som conscients de les carències de FGV però la nostra voluntat és millorar la gestió d’una empresa que exercix una gran labor i que amb esta nova estructura organitzativa deu de superar les dificultats que arrossega dels períodes de gestió anteriors”, ha significat la consellera.

La titular d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha destacat, en la reunió celebrada en la seu de FGV en València Sud, la presència de nou dones en el nou equip directiu, a les que ha agraït el seu “compromís i valentia a l’hora d’acceptar les seues noves responsabilitats, sent conscients de les dificultats afegides que una dona té per a accedir a un lloc de direcció”.
Estes nou dones representen el 35 per cent dels llocs de direcció i suposa la presència femenina més nombrosa, en càrrecs de responsabilitat, en la història de FGV. Amb esta reorganització, per primera vegada una dona assumix la direcció de les línies de tramvia a València i la delegació d’Alacant.

La nova direcció de FGV compta amb 28 llocs directius, inclòs el director-gerent i dos encara per designar, cinc menys que els existents durant la gerència anterior, la qual cosa suposa una reducció del 15 per cent. Amb la nova distribució de funcions es completa una renovació que suposa el 70 per cent dels llocs de direcció de l’empresa, respecte a l’anterior direcció.

La proposta presentada pel director-gerent de FGV, Angel García de la Bandera, davant del Consell d’Administració va comptar amb el respatler de tots els membres i permet consolidar el procés de reorganització iniciat mesos arrere. L’empresa compta amb dos grans direccions: Gestió i Explotació.

Gestió inclou les àrees Econòmica i de Recursos Humans i Assessoria Jurídica, així com les unitats de Sistemes i de Qualitat i Prevenció. La direcció d’Explotació integra les àrees d’Operacions i Tècnica de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i la unitat d’Enginyeria i I+D’I.