Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • La Consellera ha recordat que per a FGV és prioritari desenrotllar les mesures necessàries per a aconseguir un servici el més segur possible
  • El grup de treball està integrat en l’Associació d’Empreses Gestores dels Transports Urbans Col·lectius
  • A la reunió han assistit els metros i tramvies de Madrid, Barcelona, Bilbao, Sevilla, Mallorca, Màlaga, Saragossa, Tenerife i Múrcia, a més d’Euskotren i FGC

La Consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha participat  en la clausura de la comissió de treball sobre seguretat en la circulació de metros i tramvies de l’Associació d’Empreses Gestores dels Transports Urbans Col·lectius (ATUC), celebrada a València en la seu de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), en València Sud.

Salvador, acompanyada pel secretari general d’ATUC, Jesús Herrero, i el director gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, ha agraït la presència de les distintes explotacions ferroviàries per a debatre a València “una de les qüestions que més preocupa els gestors d’empreses de transport i a la societat en general”, alhora que hi ha assenyalat que “des de de FGV i la Generalitat hem establit com prioritari desenrotllar les mesures necessàries per a aconseguir un servici el més segur possible”.

La Consellera ha recordat que la Comunitat Valenciana va patir al juliol de 2006 l’accident de metro més greu d’Europa i ha destacat que, “junt amb el respecte a les víctimes, és necessari aprendre dels errors i treballar per a oferir un servici cada vegada més segur i evitar que es torne a produir”.

Per això, ha explicat que des de la Conselleria “s’ha impulsat l’elaboració d’una Llei de Seguretat Ferroviària de la Comunitat Valenciana, davant de la necessitat d’establir un marc jurídic que esmene les llacunes legislatives actuals en esta matèria que patixen els ferrocarrils locals i autonòmics i que permeta a la nostra Comunitat convertir-se en un referent en el sector”.

En este grup de treball participen empreses ferroviàries, junt amb FGV, com els metros de Madrid, Barcelona, Bilbao i Sevilla, a més de Ferrocarrils de la Generalitat Catalana (FGC), Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i Euskotren, mentres que com a empreses tramviàries es troben representats els tramvies i metros lleugers de Madrid, Barcelona, Màlaga, Saragossa, Tenerife, Múrcia i Sevilla.

A més, la reunió de hui ha assistit l’empresa certificadora AENOR, que està recolzant l’elaboració d’una norma que permetrà en breu a les empreses de transport obtindre un certificat de la seua gestió en matèria de seguretat.

Des de la seua creació el passat mes de febrer, esta comissió, que ha celebrat la seua quarta reunió de treball, ha completat un document relatiu als elements bàsics d’un sistema de gestió de la seguretat i hui ha aprovat el text sobre indicadors comuns de seguretat en metros, suburbans i tramvies.

Segons l’opinió de la Consellera, “són passos importants que permeten establir un marc de gestió comuna davant de la inexistència d’una legislació que contemple les explotacions no incloses en la xarxa d’interés general, i que ens ha d’ajudar a millorar les condicions en què s’oferixen els servicis de transport de les nostres diferents ciutats o comunitats”.

ATUC està integrada per les empreses d’autobusos, metros i ferrocarrils, públiques i privades, responsables del transport col·lectiu urbà de les principals ciutats d’àmbit estatal, amb un índex de participació superior al 78% de viatgers amb autobús, del 100% de viatgers amb metro i de tota la xarxa De Rodalia de Renfe.

Els objectius d’ATUC són potenciar la utilització del transport urbà i periurbà col·lectiu i proposar i estudiar mesures conduents amb este fi; defendre la qualitat en la prestació dels servicis i promoure de desenrotllament tecnològic que faça factibles tals millores i realitzar i promocionar estudis d’investigació de quantes facetes concernix al transport en els nuclis urbans.

Així mateix, es pretén promoure seminaris, jornades, comissions de treball, enquestes d’estudis, etcètera i establir contactes nacionals i intercanvis amb organismes i associacions nacionals i internacionals.

Les comissions de treball d’ATUC tenen una importància capital en l’estructura orgànica, en l’activitat i vertebració de l’Associació pels informes, estudis i projectes que es generen per mitjà de la implicació de les empreses operadores atenent a les diferents matèries de la gestió empresarial.