Publicat
Arxivat com Línia 0, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • 180 voluntaris de FGV van realitzar més de 625 hores de treball social
  • 31 entitats sense ànim de lucre s’han beneficiat de la política de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa pública
  • La cessió d’espais ha possibilitat exposicions, taules informatives, presentacions, fòrums i la  arreplega d’aliments, taps, roba i sang

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha realitzat de gener a maig, junt amb centres educatius, socials i Organitzacions No Governamentals (ONG), 50 accions solidàries en les seues instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, dins de la seua política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a través de la denominada Línia 0. D’estes accions socials es van beneficiar 31 entitats sense ànim de lucre.

Esta activitat, sense cap cost per a FGV, ha sigut possible en gran part gràcies al treball desinteressat de 180 empleats de l’empresa pública que han realitzat més de 625 hores de treball social amb l’objectiu d’aconseguir una major sensibilització en la societat valenciana amb els col·lectius més desfavorits. Esta activitat s’ha exercit a través d’accions sobre aspectes relacionats amb salut, educació, respecte a col·lectius amb problemes d’exclusió, i ajuda a persones majors o de mobilitat reduïda.

Entre les entitats a què se’ls ha donat veu en FGV destaquen ACNUR, Projecte Home, Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana, Associació de Veïns del Barri de Campament de Paterna, Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), Associació Espanyola d’Afectats per Limfoma, Mieloma i Leucèmia, Associació Futbolistes València C.F., Associació Valenciana d’Afectats de Fibromialgia, Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Fontilles Salut+ Desenvolupament, Fundació Diagrama, Fundació Vicente Ferrer, Mans Unides, Metges Sense Fronteres, Federació Maranatha, Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana i la Conselleria de Sanitat.

A més, les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant s’han obert a la visita de grups per a la integració social o laboral dels seus components, en especial amb Iniciatives Solidàries, encara que també amb distints instituts, col·legis i centres de menors. Els treballadors de FGV a València han col·laborat en la integració social de jóvens i xiquets amb Discapacitats Mentals per mitjà dels cursets d’Educació Viària i les visites a les instal·lacions del metro i tramvia, a més d’organitzar Jornades d’Integració Laboral per a jóvens en centres d’acollida i de Formació Professional, on s’han impartit cursets de pràctiques en tallers de formació a 383 jóvens. Per la seua banda, a Alacant agents de l’empresa pública s’han desplaçat a 8 instituts per a donar xarrades sobre seguretat viària i comportament cívic en el TRAM a 250 estudiants. A més, s’ha treballat amb 60 integrants de Projecte Home.

Els projectes d’expressió ciutadana, per mitjà de col·locació de 870 vinils en cinc campanyes (Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana, Fontilles Salut + Desenvolupament, Mans Unides, Metges sense Fronteres i Món Gitano) en estacions i trens i taules informatives han impulsat la col·laboració participativa ciutadana amb les associacions i amb els més necessitats, aconseguint una major sensibilitat en la societat valenciana sobre aspectes de salut, respecte i integració per a col·lectius amb problemes d’exclusió, dones immigrants, violència de gènere, jóvens absentistes i d’ajuda a persones majors.

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM d’Alacant de les instal·lacions per a la presentació d’estes iniciatives s’emmarca dins dels objectius de la solidària “Línia 0” de FGV, que es va iniciar en 2005 i la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i consciència social entre els usuaris del suburbà.

“Línia 0″ és una iniciativa que, igual que un trajecte de metro o tramvia, part del compromís de la FGV amb la societat a què presta servici. La crida d’atenció a la solidaritat es dirigix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum participatiu capaç de desenrotllar activitats de sensibilització entre els usuaris, col·laborant amb organitzacions i entitats sense ànim de lucre que formen part de l’entramat social, i posant de manifest la voluntat de FGV d’implicar-se en la busca de solucions als problemes que afecten la societat actual.