Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • Està previst realitzar 115 activitats formatives amb quasi 50.000 hores lectives
  • Cada treballador aconseguirà una mitjana de 35 hores en aprenentatge i habilitacions
  • També es formaran al voltant de 300 persones externes per a habilitacions i treballs temporals en l’empresa pública

El Pla Formatiu 2017 de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha programat per al present exercici al voltant de 115 cursos, als que caldrà sumar els que sorgisquen per necessitats urgents al llarg de l’any. El departament calcula que s’inscriuran als cursos més de 1.300 treballadors, la qual cosa significa que prop del 87% de la plantilla realitzarà en el present any alguna activitat formativa. A més, es preveu formar a unes 300 persones de fora de l’empresa autonòmica per a habilitacions i treballs temporals en FGV.

Dels 115 cursos, 70 seran d’accions formatives programades, 30 seran accions d’obtenció o manteniment de l’habilitació i 15 seran cursos de reciclatge anual dels diferents llocs en què estos es fan necessari. La primera categoria anirà dirigida al total de la plantilla, mentres que les dos segones aniran encaminades a agents subjectes als processos d’habilitació establits en el sistema de gestió de la seguretat de FGV.

Els cursos, que es programen per trimestres, es classifiquen en les àrees de Formació comuna (per exemple, valencià o ofimàtica); Direccions i responsables (SAP, tècniques de comunicació i resolució de conflictes); Tècnics (SAP o específiques del departament en qüestió, com a dibuix en autoCAD); Operacions (formació d’atenció al client o de reciclatge); Administració (SAP o Ofimàtica avançada); Àrea Tècnica (cursos específics de prevenció de riscos laborals, sistemes de videovigilancia o manteniment de bateries); Habilitacions (obtenció i manteniment d’habilitació per a personal intern i extern) i Sistemes (cursos específics d’informàtica).

La previsió és de realitzar quasi 50.000 hores lectives de formació, per la qual cosa la mitjana serà de 35 hores per cada treballador de FGV. Per a això, el departament invertirà 350.000 euros a organitzar els citats 115 cursos formatius. Del total d’hores programades, el 70,60% es realitzaran per a treballadors de l’empresa a València, el 17,24% a Alacant i el 12,16% restant correspondran a la formació externa.

L`any passat, el nombre de cursos va ser sensiblement menor, 54, i el percentatge de treballadors format va ser el 88%, amb semblants hores lectives, 47.222, i inversió en formació, 335.000 euros. La distribució de la formació va ser del 71,62% entre els empleats de València, el 21,22% a Alacant i el 7,16% per a persones externes a l’empresa.