Estación de Luceros 16 de Marzo

Publicat
Arxivat com Notícies.

  • El conseller Arcadi España fa una crida perquè únicament s’utilitzen estos serveis en situacions indispensables
  • La UME ha començat a realitzar labors de desinfecció de les estacions de València i la seua àrea metropolitana

L’aplicació de l’estat d’alarma sanitària davant de l’expansió del coronavirus ha provocat un descens de viatgers en les xarxes de transport de Metrovalencia i TRAM d’Alacant pròxim al 80%, segons dades corresponents a les primeres hores de servici de hui dilluns 16 de març.

Les dades arreplegats per Ferrocarrils de la Generalitat Valencaina (FGV) estableixen que al llarg del dia de hui en Metrovalencia se situa en un 84%, mentres que en TRAM d’Alacant la disminució és del 86%.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha mantingut novament una reunió de treball per videoconferència amb el director gerent de FGV, Emilio Bayarri. Esta sessió ha servit per a coordinar les mesures a aplicar com a part del Pla d’Actuació COVID-19 de la Generalitat, després de l’aplicació del Reial Decret d’Estat d’Alarma, pel que fa al servei de transport que presta l’empresa pública autonòmica.

Aracadi España ha destacat que “en este primer dia laborable, després de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, s’està produint un descens significatiu de viatgers que augmenta de manera considerable els registres de dies passats, en els que ja es va experimentar una baixada progressiva en l’ús del transport públic”.

El conseller ha fet una crida a tota la ciutadania perquè, mentres es mantinga l’estat d’alarma, “únicament s’utilitze el transport públic de manera responsable i en situacions indispensables, tal com arrepleguen les indicacions de les autoritats”.

Actuació de la UME

La Unitat Militar d’Emergències (UME) desplegada a València ha començat a actuar en diferents estacions de la xarxa de Metrovalencia, amb l’objectiu de reforçar les labors de desinfecció en els vestíbuls i andanes i en tots aquells equips com a màquines d’autovenda o canceladoras.

Esta actuació s’unix a les mesures ja establides per FGV de neteja de les instal·lacions i el material mòbil, especialment en les zones de major possible contagi.

Recomanació a persones de risc

En el marc de les mesures i recomanacions adoptades seguint les instruccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, FGV manté una sèrie de recomanacions als col·lectius més vulnerables enfront del COVID-19, majors, embarassades i persones amb malalties prèvies, per a evitar en la mesura que siga possible, l’ús del transport públic amb l’objectiu de minimitzar al màxim el risc de contagi.

Igualment, els trens i instal·lacions -tant estacions com oficines- de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, s’han sumat a la campanya informativa posada en marxa per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb la col·locació de cartells informatius que arrepleguen les recomanacions que s’ha de seguir per a previndre el contagi del COVID-19.

Evitar pagaments en efectiu

Igualment, FGV ha acordat evitar el pagament d’efectiu a fi que els usuaris adquirisquen els seus bitllets principalment en les màquines de venda.

En el cas dels servicis d’atenció al client, el servici dels Espais i Centres del Client de Metrovalencia de les estacions de Xàtiva, Colón, Benimaclet i Aeroport es presta únicament en la taquilla principal de Xàtiva, quedant-se la resta d’oficines tancades fins a nou avís.

De la mateixa manera, la taquilla del vestíbul principal de l’estació de Luceros del TRAM d’Alacant assumirà les gestions del Punt del Client, situat en la mateixa instal·lació però en un nivell inferior.

A més, s’ha acordat també la supressió de supervisió i control en els trens per a evitar el contacte directe amb els viatgers.