Estació de Paiporta de Metrovalencia

Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • Aquest projecte permet completar les actuacions de millora de les condicions de seguretat i accessibilitat d’aquestes instal•lacions
  • A la fi de 2018 es va posar en servei el tancament de l’edifici i una nova línia de validació per a limitar el pas només als viatgers

La Generalitat ha licitat les obres de construcció d’un nou pas inferior i la instal•lació de dos ascensors en l’estació de Paiporta de Metrovalencia.

El pressupost de licitació de les actuacions previstes per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Paiporta ascendeixen 999.919,07 euros, IVA inclòs. El projecte contempla l’ampliació de la longitud de les andanes amb un recorregut per als vianants accessible per a persones de mobilitat reduïda (PMR) fins a les portes d’accés als nous ascensors.

Els dos ascensors, un per andana, tindran capacitat per a 8 persones (630 quilograms) i seran aptes per a persones de mobilitat reduïda (PMR).

També està prevista la construcció d’escales i d’un pas inferior, de manera que es condiciona un nou recorregut per als vianants que travessarà sota les vies entre les dues andanes, incrementant així les condicions de seguretat dels viatgers que passen d’un costat a un altre de l’estació.

A més, es completaran els tancaments i paviments necessaris, i es disposaran marquesines, per a la protecció dels usuaris enfront de les inclemències meteorològiques, així com equips de videovigilància.

Aquestes actuacions estan recollides en el “Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia” elaborat per FGV i que ha permés planificar les intervencions a realitzar en aquestes i altres estacions de la xarxa.

Actuacions prèvies a Paiporta

FGV ja va posar en servei, a la fi de 2018, un nou accés i línia de validació en aquesta estació, després d’invertir 234.513,28 euros, IVA inclòs. Aquesta actuació va permetre limitar l’accés a l’estació, d’aquesta forma, el pas queda limitat exclusivament als viatgers del metro, amb el que actualment es redueix el risc de qualsevol mena d’incidència, en restringir-se de manera notable el pas de transeünts per les instal•lacions.

Paiporta és una estació en superfície, per la qual circulen trens de les Línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum important de viatgers –superior al milió de viatgers anuals-, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.