Publicat
Arxivat com Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Els treballadors voluntaris d’FGV van realitzar 535 hores de treball social
  • Trenta entitats sense ànim de lucre s’han beneficiat de la política de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa pública

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va impulsar en el primer semestre de 2022 un total de 35 accions solidàries juntament amb centres educatius, socials i Organitzacions No Governamentals (ONG) en les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, dins de la política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de FGV. D’aquestes accions socials, dutes a terme a través de la denominada Línia 0, es van beneficiar 30 entitats sense ànim de lucre.

Aquesta activitat, sense cap cost per a FGV, ha sigut possible en gran part gràcies al treball desinteressat d’empleats de l’empresa pública que han realitzat 535 hores de treball social, amb l’objectiu d’aconseguir una major sensibilització en la societat valenciana envers els col·lectius més desfavorits.

Aquesta activitat s’ha desenvolupat a través de diferents accions, mitjançant la instal·lació de 2.640 cartells en trens i tramvies, la celebració de 76 taules informatives, 2 Dies Mundials, 2 exposicions en estacions, 2 donacions de sang, 5 visites educatives, la promoció del transport públic amb 800 títols i els tascons de missatges en xarxes socials.

D’aquesta manera, s’ha aconseguit una major sensibilitat sobre aspectes de salut, de consum responsable, de respecte i integració per a col·lectius amb problemes d’exclusió, seguretat ciutadana, ajuda a la dona, els majors, els immigrants i refugiats, l’educació i la cura del Medi Ambient.

Entre les entitats a les quals se’ls ha donat veu en FGV destaquen Creu Roja, Alcohòlics Anònims, Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Metges sense Fronteres, Llogarets Infantils SOS, Fontilles Salut + Desenvolupament, Fundació Oceanogràfic, Save the Children, Federació de Malalties Rares o Stop Accidents.

A més, les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant s’han obert a la visita de grups per a la integració social o laboral dels seus components amb diferents instituts, col·legis o centres juvenils o de menors.

RSC i Línia 0

FGV, com a empresa pública, gestiona la Responsabilitat Social Corporativa, activa i voluntàriament per al millorament econòmic, ambiental i social. En l’aspecte social, és conscient que la seua activitat està finalment orientada al servei de la Comunitat Valenciana, amb el respecte de la diversitat i promovent la reducció de les desigualtats socials.

Es troben entre els seus Grups d’Interés tant els empleats com la Comunitat Local, amb els quals realitza multitud d’activitats; així com les ONG, amb les quals FGV està sempre a la seua disposició i en contínua col·laboració, i les Conselleries, en suport de les campanyes de salut pública i acolliment familiar.

Per a això, en 2005, FGV va crear una línia ferroviària contínua que, des d’aqueix esperit, naix i finalitza en la societat, la Línia 0. Aquesta Línia 0 és una iniciativa que, com si el trajecte d’una línia de metro o tramvia es tractara, part de la responsabilitat de l’empresa amb la societat en què s’insereix, i es dirigeix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum solidari, capaç de recollir totes les iniciatives que sorgisquen d’aquella per a intentar, en la mesura de les seues possibilitats, facilitar la seua posada en marxa, afavorir la seua circulació i contribuir a la millora de les condicions de vida dels ciutadans.

Per consegüent, la cessió per part de Metrovalencia i TRAM d’Alacant de les instal·lacions per a la presentació d’aquestes iniciatives s’emmarca dins dels seus objectius solidaris.