Publicat
Arxivat com Corporatiu, Corporativo, Notícies, Notícies TRAM.

  • Els horaris es poden consultar en la web www.tramalicante.es, en el telèfon gratuït 900 72 04 72 i en @tramdealicante
  • La mesura permet millorar l’enllaç de la Línia 9 amb la Línia 1 a Benidorm, s’amplia la franja horària i s’incrementen dos circulacions

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha millorat des del 20 d’agost la freqüència de pas dels trens i autobusos que actualment presten servici entre Bendidorm i Dénia. En concret, les circulacions d’ambdós mitjans de transport es realitzen cada 60 minuts en compte dels 75 minuts d’abans, la qual cosa permet oferir un tren cada hora en el tram Benidorm-Calp i un autobús cada hora entre Calp i Dénia.

El director gerent de FGV, Angel García de la Bandera, qui complix així el seu compromís adquirit amb alcaldes i representants municipals de les localitats de Dénia, Gata de Gorgos, Teulada i Calp, així com amb els empresaris de la Marina, ha destacat que “la nostra responsabilitat amb els usuaris del TRAM d’Alacant ens obliga a establir totes aquelles millores que siguen necessàries perquè la Línia 9 oferisca el millor servici possible mentres duren les necessàries obres per a posar a punt amb garanties un traçat orfe d’inversions en els últims anys”.

A més, García de la Bandera, ha explicat que, amb esta mesura, “es millora l’enllaç existent a Benidorm entre les Línies 9 i 1, que ara és de tan sols 7 minuts, la franja horària s’amplia al final del dia fins a les 22:41 hores a Benidorm i a les 22:45 hores a Dénia, alhora que s’augmenten en una circulació per sentit el trajecte Benidorm-Calp per a fer possible acurtar el temps d’espera dels usuaris, la qual cosa redundarà en un millor servici”.

L’empresa pública té previst realitzar obres de modernització i condicionament en el tram de Calp a Dénia a causa de l’estat en què es troba la via i així adaptar-la als estàndards de qualitat i confort de la resta de la xarxa de FGV. García de la Bandera hi ha assenyalat que “la falta d’inversions que ha patit la línia durant més de 20 anys ha provocat un deteriorament de les infraestructures que obliga a realitzar una sèrie d’actuacions”, de fet, ha recordat que “l’actual govern de la Generalitat ja ha iniciat enguany les actuacions en la Línia 9 amb una inversió de més de 15 milions d’euros en la modernització del tram Altea-Calp”.

“El govern valencià i l’empresa pública estan compromesos amb esta línia que ha estat abandonada durant tant temps” ha assegurat De la Bandera abans d’afegir que “esta comarca no es mereix una línia de segona, es mereix una línia d’acord amb les exigències de qualitat de servici públic que reclamen els ciutadans”. “Durant anys s’ha deixat a este tren sense inversions però l’actual Consell té un pla clar per a modernitzar i actualitzar este traçat”, hi ha assenyalat.
Actuacions previstes en la Línia 9.

García de la Bandera ha explicat que “FGV continuarà enguany amb els treballs de modernització en els més de 30 quilòmetres de via que unixen Calp i Dénia, continuant amb el procés de renovació i d’instal·lació del Bloqueig Automàtic i ATP en les estacions de Teulada, Gata de Gorgos i Dénia amb un pressupost pròxim als sis milions d’euros”.
Posteriorment, s’escometran les obres de renovació de via i infraestructures que se n’aniran obrint al servici a mesura que es complete la renovació i instal·lació del Bloqueig Automàtic i ATP.

FGV ja ha realitzat millores en les connexions i parades dels autobusos que cobrixen el tram Calp-Dénia que, actualment, realitzen parada en la pròpia estació de Calp de FGV; a Benissa, en l’Avinguda del País Valencià,1, i junt amb la parada d’Alsa; en Teulada entre les rotondes on confluïxen la CV-740 i la CV-741; en Gata de Gorgos, en l’avinguda de la Marina Alta, en la intersecció amb l’avinguda de La Pau; La Xara, en l’Avinguda del Mar, 37; en el baixador d’Alqueries i en el camí Pou de la Muntanya; i a Dénia en l’Avinguda Joan Fuster, en el lateral posterior de l’edifici de l’estació de FGV.

El servici alternatiu que presta FGV compta amb tres autobusos sempre en circulació més altres dos en disposició de cobrir qualsevol eventualitat. El preu del bitllet es manté segons les tarifes vigents en el TRAM d’Alacant i es poden adquirir en les pròpies instal·lacions de FGV a Alacant en els municipis afectats. Tots els usuaris poden obtindre més informació en la web tramalicante.és, en el telèfon gratuït 900 72 04 72 i en Twiter @tramdealicante