Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

El secretari autonòmic d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Victorià Sánchez-Barcáiztegui, junt amb l’alcaldessa de Carlet, María Àngeles Crespo, ha assistit hui a l’inici de les obres de millora de seguretat i accessibilitat dels passos a nivell i de vianants en l’estació de Carlet de Metrovalencia.

Sánchez-Barcáiztegui hi ha assenyalat que “aquestes importants obres de millora d’accessibilitat són un exemple que, amb poca inversió, es poden maximitzar la seguretat”, alhora que ha anunciat que “ja s’està redactant el projecte per a realitzar millores en el baixador de Benimodo, on un pas superior amb vehicles obliga els usuaris a donar una gran volta i on no hi ha paviment i s’entolla quan plou, qüestions que es van a resoldre”.

Per la seua banda, l’alcaldessa ha assegurat estar “molt contenta” per poder fer realitat “una vella reivindicació de Carlet” i ha recordat la cessió per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per 25 anys de l’estació per a ús cultural “que ha permés les obres de rehabilitació que estem realitzant actualment”.

Ferrocarrils de la Generalitat Valeriana (FGV) va adjudicar el projecte denominat “Obres de millora de les condicions de seguretat del pas a nivell C-6 i del pas entre andanes adscrites al servei ferroviari del terme municipal de Carlet” per 59.375,53 euros, 71.844,39 euros amb IVA, que suposarà una important millora del confort i de la seguretat dels usuaris en aquesta població de la Ribera.

Els treballs a realitzar en el pas entre andanes, es concreten en la modificació dels dos refugis existents, adaptant-los a la normativa d’accessibilitat, disposant d’elements frontals i laterals per al guiat de la trajectòria de l’encreuament de vies. Sobre ells, o en la situació més adequada, es muntaran les corresponents senyalitzacions acusticolluminoses de pas a nivell de vianants.

A més, s’efectuaran les relacions que resulten necessàries amb l’enclavatge de l’estació de Carlet, per a un funcionament completament segur i automàtic. Addicionalment, es preveu el condicionament dels tancaments associats al pas a fi d’aconseguir, d’una banda, evitar un accés inadequat per la caixa de via als vianants i, d’un altre, obtindre una millora en la visibilitat del maquinista respecte de l’accés costat edifici mitjançant la substitució del tanca existent per un altre més diàfan.

En el pas a nivell, a causa de les limitacions d’accessibilitat de l’actual pas de vianants, motivades per l’escassa amplària de les voreres que en ell confluïxen, es planteja la instal•lació d’un nou pas de vianants que connecte les voreres oposades, més àmplies, i que permeten el compliment dels requisits d’accessibilitat.

Es dotarà amb dos refugis, compostos per baranes metàl•liques galvanitzades i pintades, que disposaran d’elements frontals i laterals per al guiat de la trajectòria de l’encreuament de vies. En l’emplaçament més adequat, es muntaran les corresponents senyalitzacions acusticolluminoses.

A fi de condicionar adequadament el ferm, s’incorporarà una plataforma completa de formigó en la nova zona de pas de vianants definida i es realitzarà un completat de vorera i de paviment asfàltic.