Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • El gerent de l’empresa pública ja ha firmat els primers contractes tal com va anunciar la consellera Salvador per a reforçar el servici nocturn amb 56 llocs i complir amb la Llei de Seguretat Ferroviària amb altres 45 que serviran de suport al servici ordinari

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) incorporarà progressivament fins març de 2019 un total de 101 nous treballadors i treballadores a la seua plantilla. L’objectiu és satisfer les necessitats plantejades per la implantació del nou servici nocturn de cap de setmana de Metrovalencia i les exigències derivades de l’aplicació de la Llei de Seguretat Ferroviària.
Estes incorporacions van ser anunciades per la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, durant la presentació del servici nocturn de Metrovalencia dins de l’aposta de la Generalitat pel transport públic i l’increment de la seguretat ferroviària.

En concret, seran 101 empleats i empleades, dels quals 56 atendran el servici nocturn de Metrovalencia, amb l’aportació econòmica de l’Autoritat del Transport Metropolità, i 45 per a complir amb el que disposa la Llei de Seguretat Ferroviària. Ambdós incorporacions compten amb l’aprovació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

El director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordà, ha explicat que “estos treballadors reforcen la plantilla de FGV, el servici ordinari així com el servici nocturn”. La plantilla dels 56 treballadors del servici nocturn ho componen 23 maquinistes, 18 agents d’estacions, 1 operador d’atenció al viatger, 2 coordinadors de zona d’atenció al client, 2 tècnics de línia, 2 agents del Lloc de Comandament, 4 oficials de tallers i 3 tècnics de manteniment. A estos se sumaran 26 maquinistes i 19 reguladors per a complir la Llei de Seguretat Ferroviària.

El gerent ha començat a firmar els contractes i s’han incorporat ja 16 maquinistes, 18 agents d’estació i un informador. “Els primers treballadors i treballadores que ja s’han incorporat en l’empresa pública són els del servici nocturn, i de forma gradual faran el propi els de la Llei de Seguretat Ferroviària” i ha ressaltat que “tots ells estaran subjectes al Conveni Col·lectiu, per la qual cosa tindran els mateixos drets i obligacions, tant laborals com econòmiques que la resta de la plantilla”.