FGV incorpora una nova senyalització per a facilitar el flux d'accés i recordar les normes de distanciament interpersonal

Publicat
Arxivat com Notícies.

  • Arcadi España destaca que aquesta actuació s’emmarca dins de les mesures per a garantir la seguretat dels viatgers i viatgeres
  • S’estan instal·lant en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d´Alacant 6.000 cartells i vinils en castellà i valencià

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat la instal·lació d’una nova senyalització per a facilitar el flux d’accés de persones usuàries a Metrovalencia i TRAM d´Alacant i recordar el compliment de les normes de distanciament interpersonal.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha declarat que “aquestes actuacions s’emmarquen dins de les mesures adoptades per l’empresa pública per a garantir la seguretat de les persones usuàries i avançar en l’eficiència i sostenibilitat del transport públic ferroviari i tramviari”.

En concret, s’incorporaran 6.000 cartells i vinils, 4.800 en la xarxa de València i 1.200 en la d’Alacant, en les 23 principals estacions de Metrovalencia i 5 de TRAM d´Alacant, tant en castellà com en valencià.

Com a un viatger o viatgera entre en les instal·lacions d’FGV i es dirigisca a adquirir un títol de transport en les màquines de venda automàtica, es trobarà en el sòl amb una senyalització que li recordarà que ha de respectar el seu torn guardant la distància interpersonal.

En passar pels dispositius de validació del metro o tramvia, un vinil l’informarà de l’obligatorietat d’utilitzar màscara en els desplaçaments en el transport públic, senyalització que també se la trobarà en el sòl de les andanes i en les pròpies unitats. En les estacions i parades de superfície els cartells es col·locaran en les marquesines.

En els vestíbuls de les estacions, els dispensadors d’hidrogels estaran perfectament senyalitzats, igual que els instal·lats dins de les unitats, on s’instal·laran un per cotxe al costat de les portes.

Per a orientar els fluxos de les persones en les estacions, s’instal·laran fletxes en el sòl de les escales d’obra -a l’inici de cada tram i en els replanells-, a més d’en els corredors amb la finalitat que tots els usuaris circulen per la seua dreta i evitar contactes per caminar en direccions oposades pel mateix costat.

En les estacions que siga possible, també s’instal·laran fletxes en les parets que reforçaran en un pla més elevat els senyals del sòl.

En el sòl de les andanes, a més de la referent a l’obligatorietat de l’ús de màscara, també es col·locarà senyalització per a recordar la necessitat de mantindre la distància de seguretat interpersonal.

D’altra banda, dins de les unitats, es marcaran els espais pròxims a les cabines de conducció amb una senyalització en el sòl que indique la prohibició de passar.

En les unitats en les quals existeix un espai reservat per a persones de mobilitat reduïda al costat de la cabina, s’instal·larà la senyalització que informarà que només poden passar els usuaris d’aquest col·lectiu.

Finalment, en les unitats de tramvia la sèrie 4.200 de Bombardier, tant de València com d’Alacant, s’instal·larà un cartell a les portes que hi ha més pròximes a la cabina de conducció per a informar els viatgers que no han d’utilitzar-les i que s’han de dirigir a les altres portes del comboi.

Mesures de prevenció

FGV ja ha aplicat diverses mesures per a evitar la propagació del coronavirus. Juntament amb l’obligació d’utilitzar màscara en tots els desplaçaments en transport públic, s’ha reforçat el dispositiu de vigilància en col·laboració de les forces de seguretat.

També des de l’empresa pública es recorda a les persones usuàries que disposen de dispensadors de gel hidroalcohólico en els accessos a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

A més, FGV ha senyalitzat els seients de manera alterna per a facilitar que els viatgers i viatgeres es distribuïsquen correctament a l’interior de trens i tramvies i mantinguen la distància de seguretat amb altres persones usarias.

També es recomana evitar en la mesura del possible ocupar el corredor central, a fi de permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar del tren o tramvia i, encara que els vehicles i instal·lacions d’FGV es desinfecten regularment, llavar-se les mans després d’utilitzar el servei de transport.

En les andanes, durant l’espera, cal ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones.

Des d’FGV s’informa també que la compra de títols de transport en les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica i que, temporalment, les gestions d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments es poden realitzar a través de la pàgina web o l’aplicació (descàrrega en Google Play o en Apple Store).

En les estacions, les persones usuàries poden contactar amb el personal d’Atenció al Client d’FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.