Publicat
Arxivat com Línia 0, RSC.

  • L’anunci s’ha realitzat en la reunió de la Mesa d’Accessibilitat que integra l’empresa pública juntament amb altres entitats i associacions
  • Esta proposta inclourà les iniciatives i projectes en esta matèria a desenvolupar en els pròxims anys fins a 2030

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) realitzarà un nou Pla d’Accessibilitat Universal, 2024-2030, amb l’objectiu de plantejar les noves actuacions i iniciatives previstes en esta matèria en els pròxims anys.

L’anunci s’ha realitzat en la reunió de la Mesa d’Accessibilitat d’FGV que integren, juntament amb l’empresa pública de la Generalitat, el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), i altres entitats com Helix, FESORD, COCEMFE, Plena Inclusió, ASPACE, ASPAYM i ONCE que representen a diferents col·lectius de persones amb discapacitat.

Este document servirà de guia per a establir les pautes d’actuació en els pròxims anys en matèria d’accessibilitat i mobilitat inclusiva, tal com va anunciar la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infarestructures i Territori, Salomé Pradas, en la reunió que va mantindre fa unes setmanes amb el president de CERMI-CV, Luis Vañó.

El nou Pla d’Accesbilitat Universal integrarà tots aquells elements que permeten una mobilitat universal i inclusiva i que afecten tant estacions i parades, ascensors, material mòbil i sistemes d’informació al viatger.

A la reunió de la taula han assistit el director gerent d’FGV, Alfonso Novo, i la responsable d’accessibilitat d’FGV, Amparo Correcher, així com el mateix Vañó i representants de les entitats adscrites.

Entre les actuacions previstes i que s’ha plantejat com a prioritària està completar la instal·lació de les plataformes que faciliten l’accés de les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) des de l’andana de les estacions al tren. Este equipament consistix en un accés fix a la primera porta de cada unitat.

Actualment, ja disposen d’este accés més de la mitat de les estacions de Metrovalencia, que concentren al voltant del 73% dels usuaris de la xarxa.

Este projecte s’iniciarà este mateix any i mantindrà la seua continuïtat en anys posteriors fins que finalitzen els treballs d’instal·lació en totes les estacions de la xarxa de metro de València i la seua àrea metropolitana.

Per part d’FGV s’ha anunciat també que s’ha completat la millora de les condicions d’accessibilitat de les 62 unitats de metro que circulen per la xarxa de Metrovalencia en incorporar en les primeres portes del tren un polsador accessible, tant a l’interior com en l’exterior per a facilitar l’accés i eixida de les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR).

Al seu torn, s’han instal·lat en totes estes portes dispositius sonors i lluminosos, conforme als requisits d’accessibilitat i per a informar de l’obertura, tancament i en cas necessari el bloqueig.

A més com a part del procés de canvi dels seients d’estos mateixos trens s’han augmentat el nombre de seients reservats. De mode, que les unitats 4300 disposen de 24 places reservades de color blau i les de cinc de 30.

Per últims s’ha anunciat que este mateix any s’impartiran cursos de formació als treballadors d’FGV en matèria d’accessibilitat i per a assistir a persones amb discapacitat en situacions d’emergència.