Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Els treballadors i treballadores de l’empresa pública han realitzat 835 hores de voluntariat i acció social
  • Quaranta entitats sense ànim de lucre s’han beneficiat de la labor de Responsabilitat Social Corporativa d’FGV

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va col·laborar l’any passat amb centres educatius, socials i Organitzacions No Governamentals (ONG) en 55 accions solidàries realitzades en les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, com a part de la política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de l’empresa pública.

Gràcies aquesta labor, desenvolupada a través de Línia 0, s’ha aconseguit col·laborar amb 40 entitats sense ànim de lucre. Aquestes accions s’han realitzat seguint en tot moment les limitacions i normes de prevenció derivades de l’evolució de la pandèmia al llarg de tot l’any.

Les propostes que s’han dut a terme, sense cap cost per a FGV, han sigut possibles gràcies a la labor desinteressada d’empleats i empleades de l’empresa pública, que han realitzat en total 835 hores de treball social.

La cessió de les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a desenvolupar aquestes iniciatives s’emmarca dins dels objectius de Línia 0, amb la finalitat de fomentar la sensibilització i consciència social entre les persones usuàries.

La col·laboració d’FGV amb diferents entitats ha permés organitzar taules informatives, exposicions i actes, donacions de sang, campanyes en trens i estacions sobre qüestions com el voluntariat, la salut, respecte i integració per a col·lectius amb problemes d’exclusió, refugiats, ajuda la infància i la cura del medi ambient.

Entre les entitats a les quals se’ls ha donat veu en FGV destaquen la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, Alcohòlics Anònims, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Plataforma del Voluntariat, Metges sense Fronteres, Save the Children, Mans Unides, Associació Espanyola d’Afectats per Limfoma, Mieloma i Leucèmia, Federació Espanyola de Malalties Rares, Fontilles salut+desenvolupe, Creu Roja, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana i STOP Accidents, entre altres.

Així mateix, les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant s’han obert a la visita de grups d’estudiants o joves en risc d’exclusió social. Activitats en les quals també han col·laborat de manera desinteressada els treballadors i treballadores d’FGV.

Com a campanyes l’any 2022, s’han instal·lat 3.360 suports a manera de cartell de diferent format de 18 entitats als trens i tramvies de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. Han sigut campanyes de prevenció de l’alcoholisme, la ludopatia i la drogodependència, de sensibilització pel Comerç Just i del Consum responsable, per l’ajuda humanitària, l’ajuda als refugiats i els drets dels immigrants, de salut i prevenció del suïcidi i de suport al voluntariat.

Durant l’any passat les estacions de València i Alacant han acollit 16 accions d’associacions en 21 campanyes, mitjançant 182 taules informatives de captació de socis i de captació de voluntariat, amb la participació de 534 voluntaris de diverses associacions, que han realitzat 3.850 hores de voluntariat, com són l’Associació Valenciana d’Afectats de Fibromiàlgia, la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, Alcohòlics Anònims, Narcòtics Anònims i Llogarets Infantils SOS. Associació Reacció Solidària i Acció contra la Fam d’Alacant.

S’han realitzat exposicions de STOP Accidents, per a l’Erradicació de la Pobresa de Mans Unides, del Festival de Cinema Infantil i del del Projecte TravessArt de l’Escola d’Artesans; i s’han realitzat actuacions pel Dia Internacional contra la Violència de la dona i el concert nadalenc de cors.