Publicat
Arxivat com Corporatiu, Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • Aquesta actuació permetrà acollir en aquestes instal·lacions els nous trens duals que circularan en la Línia 9
  • El pressupost dels treballs ascendeix a 720.860,59 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de quatre mesos

La Generalitat, a través Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha adjudicat les obres de condicionament de l’edifici de tallers de Dénia del TRAM d’Alacant .

L’objectiu d’aquesta actuació és adequar aquestes instal·lacions, situades al costat de l’estació del TRAM d’Alacant de Dénia, perquè puguen acollir i mantindre els nous trens duals (elèctric-dièsel) que prestaran servei en la Línia 9 que uneix aquesta localitat de la Marina Alta amb Benidorm.

El pressupost d’aquests treballs, adjudicats a Infraestructures Trade, S.L., ascendeix a 720.860,59 euros, IVA inclòs. Les obres començaran en les pròximes setmanes i el termini d’execució s’ha establit en quatre mesos.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, va anunciar aquesta setmana en la posada en marxa del tram Teulada-Gata de Gorgos que, una vegada estiguen finalitzades les obres del taller, l’obertura del servei ferroviari fins a Dénia seria una realitat.

El projecte, finançat per la Unió Europea, a través dels Fons Next Generation, contempla les obres i treballs necessaris per a l’adequació de les instal·lacions, amb la finalitat que es puguen realitzar les labors de revisió i manteniment dels nous trens duals.

En el projecte s’han contemplat, entre altres accions, l’ampliació del fossat de manteniment i dels a serveis d’accés per al manteniment dels vehicles. A més s’ha inclòs l’adequació de lavabos; vestuari; i despatxos; la reubicació de les places d’aparcament; el condicionament d’un punt net i reciclatge; i la instal·lació d’una nova porta d’accés motoritzada.

Els trens duals, que combinen la propulsió elèctrica i dièsel, han sigut fabricats per Stadler Rail València, en la seua planta d’Albuixech,. FGV va adjudicar a aquesta empresa la fabricació de sis unitats per import de 43.3 milions d’euros.

Les noves unitats compten amb un disseny i unes característiques tècniques i d’accessibilitat actualitzades d’acord amb la normativa vigent i compatibles amb la utilització de sistemes de seguretat, control i comunicacions d’última tecnologia. Són vehicles de pis baix, per la qual cosa estan adaptats a la zona tranviaritzada d’accés a Dénia.