Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • La direcció de l’empresa realitza noves propostes sobre les habilitacions que les centrals sindicals consideren insuficients
  • Les reunions continuaran la setmana que ve si els representants dels treballadors concreten les seues peticions

Les propostes realitzades per la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) als sindicats sobre habilitacions no han sigut acceptades pels representants dels treballadors, els que mantenen la convocatòria de vaga de 24 hores per a dilluns que ve dia 25 i seguixen sense concretar les seues peticions després de cinc reunions -comptant amb les del Tribunal d’Arbitratge Laboral-, a pesar de la reiterada sol·licitud de l’esmentada direcció per que s’expresse un plantejament detallat per part de les centrals sindicals per a saber a què atindre’s en la negociació.

En este context, la direcció de FGV ha decidit continuar amb les negociacions sempre que els sindicats concreten en les reunions els seus punts de vista i no subjaguen, com ha ocorregut fins al moment, altres motius de controvèrsia, com per exemple el contingut genèric de la Llei de Seguretat Ferroviària, una llei impulsada pel govern valencià per a garantir la seguretat ferroviària en tot el territori de la Comunitat Valenciana que no és exclusiva de FGV. És més, el text està en tramitació parlamentària i els sindicats han tingut oportunitat de plantejar al·legacions. Per això, la direcció demanda “concreció” perquè les negociacions puguen ser fructíferes i s’aconseguixen acords.

En la reunió que s’ha celebrat hui no s’ha pogut arribar a un acord per a desconvocar les dits aturades, a pesar de la proposta realitzada per la direcció de l’empresa respecte a les habilitacions, qüestió plantejada al seu dia pels sindicats.

Esta negativa dels sindicats s’ha produït després de desconvocar-se la convocatòria de aturades per als dies 20 i 22 a l’acordar-se en una altra reunió un principi d’acord sobre els reconeixements mèdics i proves psicològiques del personal de circulació de FGV que interessava a les centrals sindicals que, no obstant això, els ha paregut “insuficients”, pel que no s’ha aconseguit el consens i la desconvocatòria de les aturades del dia 25.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà servicis mínims del 50, 60 i 70%, segons franges horàries,durante les aturades parcials convocats pel col·lectiu de maquinistes de Metrovalencia per a la setmana que ve, els dies 25, 27 i 29, en la que coincidiran dos convocatòries de vaga: una general de maquinistes de metro i tramvia, i una altra exclusivament de conductors de tramvia.

En concret, les aturades que afecta conjuntament el metro i tramvia es produirà el dilluns dia 25, de 00.00 a 24 hores. Per al pròxim mes d’octubre es preveuen set jornades més de vaga i al novembre tres més, excepte acords.
Per la seua banda, els sindicats han convocat aturades únicament en el tramvia per al dimecres dia 27, de 7 a 9.30 hores, de 13.30 a 15.30 hores i de 18.30 a 20.30 hores; i per al divendres dia 29, de 7 a 9.30 hores, de 13.30 a 15.30 hores i de 18.30 a 20.30 hores.

En les aturades conjuntes de metro i tramvia, la Direcció General de Treball ha dictaminat servicis mínims del 60% en les hores punta (de 6 a 9 hores, de 12 a 16 hores i de 19 a 22 hores) i del 50% en l’hores vall (la de la resta del dia).

No obstant això, davant de la convocatòria de vaga exclusivament de maquinistes de tramvia, la mateixa Direcció General de Treball ha dictaminat el 70% de les circulacions ordinàries regulars.
Els horaris d’estos servicis estan a disposició dels usuaris en les instal·lacions i estacions de Metrovalencia, en el telèfon gratuït d’atenció al client 900 46 10 46 i en la web de Metrovalencia, www.metrovalencia.es, a més de poder establir comunicació a través de les xarxes socials de facebook (facebook.com/metrovalencia.fgv) i twitter (@metrovalencia).

FGV oferirà servicis mínims del 50 i 60%, segons la franja horària, durant les aturades parcials convocats pel col·lectiu de maquinistes de TRAM d’Alacant per a la setmana que ve, en la que coincidiran dos convocatòries de vaga: una de maquinistes de la majoria dels sindicats i una altra exclusivament del sindicat SEMAF. Les aturades afectaran les tres línies de tramvia (L2, L3 i L4), la del tren-TRAM (L1) i la del tren convencional (L9).

En concret, les aturades majoritària que afecta el col·lectiu de maquinistes de TRAM d’Alacant es produirà el dilluns dia 25, de 00.00 a 24 hores. Per al pròxim mes d’octubre es preveuen set jornades més de vaga i al novembre tres més, excepte acords.

Per la seua banda, el SEMAF també ha convocat aturades per al divendres dia 29, de 13 a 15 hores, de 19 a 21 hores i de 23 a 24 hores; i el dissabte dia 30 de 00.00 a 01.00 hores.

Davant de la convocatòria de vaga per part de distintes representacions sindicals de FGV a Alacant, la Direcció General de Treball ha dictaminat diferentes servicios essencials mínims depenent de la franja horària. D’esta manera, ha dictaminat per a les aturades majoritàries servicis mínims del 60% en les hores punta (de 6 a 9 hores, de 12 a 16 hores i de 19 a 22 hores) i del 50% en l’hores vall (la de la resta del dia).

No obstant això, davant de la convocatòria de vaga exclusivament del SEMAF, la mateixa Direcció General de Treball ha dictaminat el 60% de les circulacions ordinàries regulars.

TRAM d’Alacant recorda a tots els usuaris que es pot obtindre més informació en el telèfon 900 72 04 72 y en la web www.tramalicante.es

FGV lamenta les molèsties que puguen ocasionar estes mesures, derivades de les aturades convocats pels sindicats i recomana als interessats consultar els horaris de pas previstos.