Publicat
Arxivat com Material mòbil, Noticias FGV, Notícies, Notícies TRAM.

  • L’import inicial ascendix a 6.352.935 euros i el contracte comprén un període de servici de dos anys, amb dos possibles pròrrogues anuals
  • L’objectiu és garantir un funcionament correcte dels tramvies i tren-TRAM que circulen en les línies 1, 2, 3 i 4

El ple del Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) la licitació del contracte de manteniment integral de les 34 unitats elèctriques de la flota del TRAM d’Alacant, així com de tots els seus equips.

El contracte entrarà en vigor el d’1 de març de 2018 estenent la seua vigència durant un període inicial de 2 anys, podent-se ampliar per anualitats fins a un màxim de dos pròrrogues.

L’import de licitació és de 6.352.935 euros, IVA inclòs, i amb possibilitat de dos pròrrogues anuals, sent el valor estimat del contracte si s’aplicaren les dites pròrrogues de 12.498.090 euros, també IVA inclòs

L’objecte d’este contracte és realitzar un correcte manteniment d’estos vehicles que permeta prestar un servici de transport ferroviari amb totals garanties de seguretat i la més alta qualitat possible. Amb este servici s’inclou el manteniment en els 9 tren-TRAM de la sèrie 4.100 i els 25 tramvies de la sèrie 4.200 que presten servici en les Línies 1, 2, 3 i 4 del TRAM’ d’Alacant.

En el nou contracte millorarà substancialment el manteniment realitzat fins a l’actualitat, analitzant totes les accions i operacions que conformen l’activitat a fi d’arribar a una solució de compromís entre la més elevada exigència en el nivell de servici i el menor cost possible.
Per a això s’ha exigit la realització d’auditories tècniques per a avaluar l’estat del material mòbil i les instal·lacions; la realització d’auditories de gestió per a avaluar la gestió del manteniment; el desenrotllament i estudi de plans a fi de reduir avaries i incidències; el desenrotllament d’un manteniment preventiu; i la gestió de l’estoc de materials i reposats.

D’altra banda, el pla de manteniment d’ambdós tipus de material mòbil preveu la realització de la revisió de gran calat tipus R2, tendents a aconseguir un alt nivell de qualitat en el servici.