Publicat
Arxivat com Material mòbil.

  • El president de la Generalitat ha presidit la signatura del contracte entre Ferrocarrils de la Generalitat i Stadler per a la compra de vehicles lleugers que destaquen per les seues prestacions, accessibilitat, confort i seguretat
  • Mostra el seu suport a l’empresa radicada a Albuixech i destaca la seua contribució a la reindustrialització de la Comunitat “basada en la innovació, la mobilitat i l’ocupació de qualitat”
  • Destaca l’increment del 71% experimentat en l’ús de Metrovalencia i el Tram d’Alacant en l’últim any, que ha aconseguit els 7,7 milions de viatges al gener de 2023 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ratificat l’aposta del Consell per la mobilitat pública i sostenible amb la compra de 16 nous tramvies per a Metrovalencia i el TRAM d’Alacant, que s’ha formalitzat aquest dijous amb la signatura del contracte d’adquisició d’aquestes noves unitats.

Durant la seua intervenció després de l’acte de signatura entre la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, i el president de Stadler, Íñigo Parra, el president ha mostrat el seu suport a aquesta empresa radicada a Albuixech i ha destacat que l’acord aconseguit també contribueix a la reindustrialització de la Comunitat Valenciana “basada en la innovació, la mobilitat i l’ocupació de qualitat”.

A més, ha assenyalat que els nous vehicles permetran millorar la mobilitat de les persones gràcies a un “transport públic eficient” el que també repercuteix en la millora de la seua qualitat de vida.

En el transcurs de l’acte, Puig ha assegurat que la Comunitat Valenciana és un “hub de electro-mobilitat, que garanteix riquesa, ocupació i futur” i està cridada a convertir-se en “el pol de mobilitat sostenible del sud d’Europa” gràcies a l’aposta de companyies com Stadler, així com de les automobilístiques Volkswagen i Ford, i d’altres importants empreses com Baleària, Air Nostrum, Vectalia, Iryo, i a les filials de Siemens i Lufthansa, totes elles instal·lades en la Comunitat Valenciana.

Finalment, el cap del Consell ha reiterat el seu compromís per ampliar l’oferta de mobilitat pública sostenible, i ha valorat l’increment exponencial en l’ús de Metrovalencia i el Tram d’Alacant en l’últim any, que ha aconseguit el 71%, la qual cosa suposa haver acollit 7,7 milions de viatges al gener de 2023.

Més metros per més línies

Per part seua, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha reafirmat el “compromís ferm” de la Generalitat per a avançar en la descarbonització de la societat valenciana, “un objectiu per al qual és imprescindible posar el focus en la mobilitat sostenible”.

Sobre el nou contracte, la consellera ha assenyalat que permetrà que circulen “més metros per més línies, millorant així la capacitat i el servei en tota la xarxa”, i també ha destacat que la mesura se suma a les diferents iniciatives posades en marxa per la Generalitat per a fomentar el transport públic, com la targeta Suma en tot el nucli de rodalia de Castelló i València, el descompte del 50% en el transport de competència autonòmica i el transport públic gratuït per a menors de 30 anys.

“Des de la Generalitat treballem per a transformar la xarxa de transport públic i per a aconseguir el canvi de paradigma desitjat en matèria de mobilitat, que passa per millorar la vertebració territorial i la sostenibilitat ambiental”, ha assegurat la responsable de Política Territorial.

Contracte Generalitat i Stadler Rail València

El contracte entre la Generalitat i Stadler Rail València S.A.O., empresa radicada a Albuixech, recull la construcció dels primers 16 nous tramvies de la sèrie 4.500 per a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per un valor de 102.011.712 euros. Es tracta de vehicles ferroviaris lleugers Tramlink que destaquen per les seues prestacions, accessibilitat universal, confort i seguretat.

Aquests nous vehicles s’incorporaran el parc mòbil de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, amb l’objectiu de cobrir les necessitats derivades dels projectes d’ampliació previstos en totes dues explotacions amb vista als pròxims anys. El contracte fixa el primer lliurament en 24 mesos i contempla una possible ampliació fins a 12 unitats més.

Es tracta d’una actuació susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

L’objectiu amb la incorporació de les noves unitats és aconseguir major capacitat en un sol vehicle i major flexibilitat en el trànsit d’accés/descens de viatgers per a optimitzar el recorregut. A més, els vehicles seran plenament accessibles i adaptats a la normativa vigent.

En l’actualitat, FGV compta amb 46 unitats de tramvia en servei en les Línies 4, 6, 8 i 10 de Metrovalencia i 22 vehicles en circulació en les línies 2, 3, 4, i 5 del TRAM d’Alacant.