Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV.

  • La visita ha permés comprovar el ritme d’execució de les obres d’aquesta actuació, que la seua posada en marxa està prevista per al primer semestre de 2022
  • Aquesta línia inclourà una connexió per als vianants de l’estació de Xàtiva amb l’estació d’Alacant, projecte amb una inversió de 22 milions d’euros que opta a finançament de fons React-EU

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat amb la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, les obres de la Línia 10 de Metrovalencia, que la seua posada en marxa està prevista per al primer semestre de 2022 i que connectarà el centre de la ciutat de València amb el barri de Natzaret.

El total dels treballs que s’han realitzat per a posar en marxa la Línia 10 ha suposat una inversió de més de 50 milions d’euros. Per a això, el finançament procedent de la Unió Europea ha sigut un mecanisme clau per a aquesta actuació, que connectarà barris fins ara sense servei i serà en l’eix entorn del qual es desenvoluparà el creixement de la xarxa de Metrovalencia projectat per la Generalitat.

Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície). En concret, durant la visita s’han recorregut totes les estacions subterrànies de la nova línia (Alacant, Russafa i Amado Granell-Montolivet), i la primera de les parades en superfície de la línia, la parada de Quatre Carreres.

D’altra banda, una altra part fonamental de la nova Línia 10 passa per integrar-la de manera còmoda i pràctica per a les persones usuàries amb tota la xarxa de Metrovalencia. Per a això, la Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), està treballant en dues actuacions, tal com ha explicat la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, María Pérez.

La primera d’elles és el canó o connexió per als vianants, les obres de la qual s’han visitat també i que connectarà l’actual estació de Bailèn amb l’estació d’Alacant, des de la qual ha partit el recorregut realitzat amb la comissària europea. Està previst que aquesta connexió per als vianants ja estiga operativa quan s’òbriga al públic la nova Línia 10 i que l’accés estiga obert tant per a persones usuàries de Metrovalencia, com per a vianants.

A més, la Generalitat va començar el mes d’agost passat el procés de licitació de la connexió per als vianants que connectarà l’estació de Xàtiva amb l’estació d’Alacant. En el cas d’aquesta infraestructura, la seua longitud projectada és superior a 250 metres i unirà a través del subsol totes dues estacions des dels vestíbuls, arrancant a cota de vestíbul en el costat Alacant i arribant a uns tres metres per davall del nivell de vestíbul de l’estació de Xàtiva.