Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • Les 110.000 persones que utilitzen habitualment FGV els diumenges es beneficiaran de la mesura, que s’acompanyarà també d’una reducció tarifària de 50% en el TRAM d’Alacant
  • Aquestes actuacions busquen incentivar el transport públic i pal·liar els efectes de la inflació en les famílies i s’afigen a les ja presentades a través del pla Reactiva, dotat amb prop de 1.000 milions d’euros

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell aprovarà la gratuïtat del transport de Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló els diumenges durant els pròxims tres mesos.

Aquesta mesura ha sigut avançada pel responsable de la Generalitat durant la seua intervenció en la sessió de control de les Corts i s’emmarca dins del conjunt d’accions previstes per a ajudar a pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes.

L’actuació completa les que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha pres en el transport metropolità de València, on s’han reduït fins a un 50% les tarifes i s’ha fet realitat la integració tarifària, i vindrà a més acompanyada d’una reducció del 50% en el preu en el TRAM d’Alacant.

Així mateix, la gratuïtat d’FGV els diumenges durant els pròxims tres mesos, beneficiarà a 110.000 valencians i valencianes que utilitzen habitualment el transport públic en aqueix dia festiu, i, a més, contribuirà a guanyar noves persones usuàries de la xarxa de la Generalitat.

Pla Reactiva

Aquestes actuacions s’afigen a les ja presentades a través del Pla Reactiva per a donar una resposta valenciana enfront de la crisi generada per la invasió d’Ucraïna. Aquest programa, com ha recordat el president, té una dotació global d’al voltant de 1.000 milions d’euros, i inclou, com a pilars bàsics, 71 milions d’euros per a la lluita contra la inflació, 425 milions d’euros en ajudes a empreses, autònoms i autònomes i famílies més afectades, 380 milions en mesures d’eficiència i estalvi energètic i 68 milions d’euros en accions per a accelerar l’autonomia energètica.