Publicat
Arxivat com Línia 0, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Els 14 punts d’arreplega de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant han acumulat des de març de 2014 dotze tones de plàstic
  • “Taps per a una nova vida” és una iniciativa de la Fundació Seur que proporciona a xiquets sense recursos tractament mèdic no reglat

Els treballadors i viatgers de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) han aportat en cinc anys 6,1 milions de taps de plàstic, equivalents a 12 tones, que han permés finançar diversos projectes solidaris en què participa la Fundació SEUR, a través de la iniciativa “Taps per a una nova vida”.

El plàstic arreplegat en les instal·lacions de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant servix per a obtindre fons amb què proporcionar a xiquets sense recursos el tractament mèdic necessari o aparells ortopèdics. La quantitat econòmica que suposen els taps arreplegats des de març de 2014 fins a gener de 2019 ha sigut de 2.364 euros.

La Fundació SEUR, com a part del projecte “Taps per a una nova vida”, arreplega de les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i transporta gratuïtament els taps de plàstic a una planta de reciclatge i contracta amb ella un preu per tona que la dita fàbrica abona directament a les famílies assignades després de seleccionar, per mitjà d’un comité, els casos atesos.

Junt amb l’obtenció de recursos econòmics, el reciclatge d’estos taps aporta un important benefici mediambiental que, segons càlculs de la fundació SEUR, correspon a la no emissió de 17,2 tones de CO2 a l’atmosfera.

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM d’Alacant de les instal·lacions per a esta campanya es va tancar, a través d’un acord de col·laboració, i s’emmarca dins dels objectius de la iniciativa solidària “Línia 0” de FGV, la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i conscienciació social entre els usuaris de l’ambdós mitjans de transport.

Fundació SEUR va nàixer en 2004 per a aglutinar totes les accions referents a millorar les condicions de les societats on està present SEUR. Des de llavors, ha aconseguit posicionar-se com un referent en logística solidària gràcies a la seua col·laboració en la solució de problemes socials per mitjà de la professionalitat i la solidaritat de l’equip SEUR, fomentant un compromís d’ajuda als més necessitats i, en concret, a favor de la infància.