Publicat
Arxivat com Línia 0, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Els 14 punts d’arreplega de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant van acumular 18,6 tones de plàstic en 2015
  • La quantitat econòmica que suposen els materials reciclatges aconseguix els 3.731 euros
  • “Taps per a una nova vida” és una iniciativa de la Fundació Seur que proporciona a xiquets sense recursos tractament mèdic no reglat

Els treballadors i viatgers de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) van aportar el passat any 9,3 milions de taps de plàstic, equivalents a 18,6 tones, que han permés finançar diversos projectes solidaris en què participa la Fundació SEUR, a través de la iniciativa “Taps per a una nova vida”.

El plàstic arreplegat en les instal•lacions de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant servix per a obtindre fons amb què proporcionar a xiquets sense recursos el tractament mèdic necessari o aparells ortopèdics. La quantitat econòmica que suposen els taps arreplegats en 2015 va ser de 3.731 euros.

La Fundació SEUR, com a part del projecte “Taps per a una nova vida”,  arreplega i transporta gratuïtament els taps de plàstic a una planta de reciclatge i contracta amb ella un preu per tona que la dita fàbrica abona directament a les famílies assignades després de seleccionar, per mitjà d’un comité, els casos atesos.

FGV ha instal•lat els contenidors de cartó en les seues instal•lacions i en distints punts de les seues xarxes de València i Alacant, en especial en les estacions de major tràfic. En concret, es troben a Xàtiva, Colón, Túria, Benimaclet i dos en València Sud, en el cas de Metrovalencia, i Luceros, Mercat, Marq, Benidorm, Dénia, El Campello, les oficines de la Marina i els tallers d’El Campello, en el cas del TRAM Metropolità d’Alacant.

Junt amb l’obtenció de recursos econòmics, el reciclatge d’estos taps aporta un important benefici mediambiental que, segons càlculs de la fundació SEUR, correspon a la no emissió de 27,9 tones de CO2 a l’atmosfera. Al seu torn, els 9,3 milions de taps llocs en fila ocuparien, segons una estimació, 279 quilòmetres, suficients per a unir els més de 156 quilòmetres de la xarxa de Metrovalencia i els 110 quilòmetres des d’Alacant a Dénia de les línies del TRAM d’Alacant.

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant de les instal•lacions per a esta campanya es va tancar, a través d’un acord de col•laboració, i  s’emmarca dins dels objectius de la iniciativa solidària “Línia 0” de FGV, la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i conscienciació social entre els usuaris del suburbà.

Fundació SEUR va nàixer en 2004 per a aglutinar totes les accions referents a millorar les condicions de les societats on està present SEUR. Des de llavors, ha aconseguit posicionar-se com un referent en logística solidària gràcies a la seua col•laboració en la solució de problemes socials per mitjà de la professionalitat i la solidaritat de l’equip SEUR, fomentant un compromís d’ajuda als més necessitats i, en concret, a favor de la infància. Esta entitat ha reconegut la labor solidària de FGV amb l’entrega d’un diploma d’agraïment per col•laborar amb la campanya “Taps per a una nova vida”.