Publicat
Arxivat com Material mòbil, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • El pressupost de licitació ascendeix a 109.562.112 euros, IVA inclòs, per a l’adquisició de 16 vehicles i contempla una possible ampliació fins a 12 unitats més
  • Aquesta actuació és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027

L’empresa radicada a Albuixech, Stadler, ha sigut l’única que ha mostrat la seua intenció d’optar al contracte que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat per a la construcció dels nous tramvies de la sèrie 4.500. Aquesta companyia ha entregat la documentació necessària i les seues propostes tècnica i econòmica per a ser analitzada i valorada per a determinar la futura adjudicació.

El Ple del Consell va autoritzar a l’agost l’empresa pública a iniciar el procés de contractació i FGV va licitar el projecte, que compta amb un pressupost inicial de 109.562.112 euros, IVA inclòs, i comprén l’adquisició de, almenys, 16 tramvies. Aquest mateix contracte contempla la possibilitat d’adquirir fins a altres 12 tramvies més, en dos lots de sis unitats, la qual cosa elevaria el contracte fins als 191.733.212 euros, IVA inclòs, si s’executaren les dues pròrrogues.

Aquesta actuació és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

FGV ha previst que aquests nous vehicles s’incorporen el parc mòbil de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, amb l’objectiu de cobrir les necessitats derivades dels projectes d’ampliació previst en totes dues explotacions amb vista als pròxims anys.

El termini establit per a la fabricació d’aquestes primeres 16 unitats s’ha establit en 32 mesos després de la signatura del contracte.

L’objectiu que es pretén amb aquests nous tramvies és aconseguir la major capacitat possible en un sol vehicle i la major flexibilitat en el trànsit d’accés/descens de viatgers per a optimitzar el recorregut. A més, els vehicles seran plenament accessibles, adaptats a la normativa vigent.

En l’actualitat, FGV compta amb 46 unitats de tramvia en servei en les Línies 4, 6, 8 i 10 de Metrovalencia i 22 vehicles en circulació en les Línies 2, 3, 4, i 5 del TRAM d’Alacant.