Publicat
Arxivat com Notícies, Notícies Metrovalencia.

El conseller de Governació ha inaugurat junt amb la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, la Comissaria de la Policia de la Generalitat en l’estació de metro de Colón

En la primera setmana de funcionament de la Comissaria, la Policia de la Generalitat ha realitzat 959 serveis dels quals ha identificat a 225 persones i detingut a altres 2

Bonig hi ha assenyalat que “aquesta actuació és fruit del treball conjunt entre dues institucions i, sens dubte, redundarà en benefici de tots els viatgers de Metrovalencia”

El conseller de Governació i Justícia, Luis Santamaría, i la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, han inaugurat hui la nova Comissaria de la Policia de la Generalitat en l’estació de metro de Colón, la segona de major moviment de la xarxa de Metrovalencia darrere de Xàtiva, l’objectiu fonamental de la qual és atendre el ciutadà i incrementar la presència policial uniformada en el suburbà.

Santamaría ha ressaltat que amb aquesta nova dependència, en funcionament des de fa una setmana, “el moviment i presència policial són clarament perceptibles pels usuaris del metro pel que ha augmentat la sensació de seguretat entre els viatgers i convertix la xarxa de metro valencià en un dels transports més segurs d’Espanya”.

Per la seua banda la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha assegurat que “amb aquesta actuació s’incrementa la seguretat dels viatgers de Metrovalencia que agrairan, sens dubte, la presència de la Policia de la Generalitat en els seus desplaçaments diaris amb la tranquil•litat de saber-se protegits”.

Bonig ha explicat que “Metrovalencia tan sols té 9,5 incidències de seguretat ciutadana per cada milió d’usuaris, ara es va a oferir un millor servei amb una comissaria en el suburbà que acosta les Forces de Seguretat de l’Estat al ciutadà”.

Així mateix, Bonig, qui ha ressaltat que les dependències policials se situen en una estació “tan cèntrica i concorreguda com la de Colón”, ha agraït la instal•lació de la comissaria i ha apuntat que “és el fruit del treball conjunt entre institucions pel bé comú”.

De fet, en aquesta primera setmana, la Policia de la Generalitat ha realitzat 959 serveis, dels quals s’ha identificat a 225 persones i s’han detingut a altres dos.

Així mateix, els efectius policials han realitzat 36 serveis humanitaris, 19 actuacions amb menors, 15 serveis conjunts amb interventors i han localitzat a 37 persones sense bitllet. També la Policia de la Generalitat ha realitzat 124 contactes amb altres Forces i Cossos de Seguretat, 361 amb ciutadans i 87 amb la seguretat privada del metro. A més, ha identificat 44 vehicles i ha obert 9 actes de denúncia, de les que 5 són per drogues.

En aquestes actuacions han intervingut un total de 130 efectius de la Policia de la Generalitat que han patrullat en 152 ocasions distintes estacions de metro i ha realitzat altres 227 patrulles preventives.

“La visibilitat de la ubicació de la Comissaria permetrà previndre qualsevol incident en el metro i, específicament, actes contra el patrimoni o les persones en les línies de metro”, ha afegit el conseller.