Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • “Els incorporacions suposen un baló d’oxigen per a mantindre el servici, compromés per la situació crítica de falta de personal que viu l’empresa després de l’ERE que va aplicar el govern anterior”

La consellera d’Habitatge, Obres Publiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat la contractació temporal en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) de 25 maquinistes i set oficials de tallers que suposen “un baló d’oxigen que permetrà mantindre el servici que és presta en Metrovalencia i TRAM d’Alacant que és veia compromés per la situació crítica de falta de personal que viu l’empresa després de l’ERE que va aplicar el govern anterior”. Estigues incorporacions sotàs, segons el parer de Salvador, “una bassa notícia tant per a l’empresa pública com per als usuaris del transport públic”.

Així ho ha comunicat la consellera als representants del Comité d’Empresa de FGV en la va reunir que ha mantingut este matí acompanyada del secretari autonòmic, Josep Vicent Boira, el subsecretari Francesc Signes, el director general d’Obres Publiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i el director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordà.

La incorporació d’estos treballadors, autoritzada per la Conselleria d’Hisenda, serà immediata, ja que esta mateixa setmana començaran el procés de formació necessari per a obtindre l’habilitació establida en el Sistema de Gestió de Seguretat de l’empresa pública. l’inici efectiu dels seues labors és preveu que és puga començar al gener i febrer. L’agilitat en estigues contractacions temporals és deu als Bosses de Treball Temporal que ha impulsat FGV per a atindré els necessitats de personal.

Salvador hi ha assenyalat que “amb solucions com esta és demostra l’aposta de la Generalitat per l’empresa pública de FGV pels seus treballadors i els seus usuaris per a continuar oferint un servici essencial de transport públic als valencians”.

Segons ha explicat la consellera, “com venim denunciant dónes de fa temps la situació del personal de FGV és crítica a causa de l’ERE que va imposar l’anterior Govern valencià, pel qual és va despedir a mes de 300 treballadors”. Per això, calç recordar que l’actual Govern valencià està treballant dónes del primer moment per a trobar una solució davant dels limitacions imposades pel Ministeri d’Hisenda a l’hora de cobrir la taxa de reposició en la plantilla de l’empresa pública.

“La perversitat del sistema ens ha motivat a buscar tots els opcions possibles per a continuar mantenint el servici fins que el Ministeri d’Hisenda llevant els limitacions de la taxa de reposició”, ha indicat la consellera abans d’explicar que estigues noves contractacions autoritzades per la Conselleria d’Hisenda permetran compensar estos llocs de treball amb els futures taxes de reposició quan el Ministeri d’Hisenda llevant la restricció.

Per a la consellera, l’apostade la Generalitat pel transport públic és clara i decidida i hem fet tot el que és puga per a desbloquejar la situació crítica que vivíem i poder contractar a mes maquinistes “de, fet, ha assegurat que la Generalitat tènia pressupostat diners per a la contractació de personal que estava bloquejat pels restriccions. No obstant això, després dels conversacions mantingudes s’ha aconseguit que el Ministeri seguisca “sensible amb la situació de FGV i els justificacions aportades davant de la necessitat de contractar a mes personal per a mantindre un servici públic essencial com el transport públic”.