Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies TRAM.

  • La consellera ha comprovat en Teulada el desenrotllament d’esta actuació que permet continuar amb el procés de modernització d’esta línia
  • Les actuacions previstes en les estacions de Teulada, Gata de Gorgos i Dénia suposen una inversió de 6,4 milions d’euros


La Consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat en Teulada les obres de renovació de via i condicionament d’infraestructura que han començat en esta estació como part del procés de modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant, en el tram Calp-Dénia.

Les actuacions previstes en este projecte afecten les estacions de Teulada, Gata de Gorgos y Dénia y compten amb un pressupost de 6.404.331 euros que inclouen els treballs a realitzar i l’adquisició de materials com a carril i desviacions. Al mateix temps, també es realitzaran actuacions en les andanes de les estacions de Benidorm i´L’Alfàs del Pi.

Les obres, amb un termini d’execució de 10 mesos, inclouen la renovació de vies i desviacions, així com de les andanes i el condicionament i rehabilitació dels edificis d’estes estacions, junt amb la urbanització de l’entorn.

María José Salvador, qui ha estat acompanyada pels alcaldes dels municipis afectats per esta intervenció i el director gerent de FGV, Angel García de la Bandera, i el director general Carlos Domingo ha destacat que “amb l’inici d’estes obres, la Generalitat ha complit el seu compromís por modernitzar la Línia 9 del TRAM d’Alacant al escometre, segons els terminis previstos, les obres necessàries per a recuperar el servici ferroviari en el tram Calp-Dénia i oferir un transport públic de qualitat i segur, igual que en la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant”.

La consellera ha afegit que “la falta d’inversions que ha patit la línia durant més de 20 anys ha provocat su abandó i un deteriorament de les infraestructures, però s’ha demostrat que l’actual Govern Valencià està compromés amb esta línia, com demostra la inversió de 17 milions d’euros arreplegats en els Pressupostos de 2017 per a modernitzar esta línia”.

Salvador ha anunciat que “al gener de 2017 es licitaran les obres de renovació de via del tram Calp-Teulada, i continuaran els tràmits per a la contractació de les actuacions previstes en els trams Teulada-Gata i Gata-Dénia para completar així el procés de modernització de la Línia 9, obrint el servici ferroviari per trams, segons es vagen concloent les distintes obres”.

Com a part de la modernització d’esta línia, al mateix temps que es realitze la modernització de les vies se procedirà a la instal·lació de los sistemes de seguretat de Bloqueig Automàtic i ATP (Automatic Train Protection) entre Calp i Dénia. El projecte conjunt d’instal·lació d’estos sistemes de seguretat de la Línia 9 asciende a 13,5 milions d’euros, dels que ja s’han invertit 8,5 euros i que s’executarà alhora que es renova la via.

Mentres que continuen les obres en el tram Calp-Dénia i com a conseqüència de la interrupció del servici ferroviari efectiva des del passat mes de juliol, FGV oferix servici alternatiu d’autobús que enllaça les poblacions Calp, Benissa, Teulada, Gata de Gorgos, La Xara i Dénia.