Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

La xarxa de metro i tramvia de València incorpora com a novetat la nova targeta TuiN (targeta única i intel•ligent)

L’Àrea de Transport Metropolità de València i de la zona TAM d’Alacant també mantenen els preus fixats en 2014

Els títols integrats en l’Àrea de Transport de València i de la zona TAM d’Alacant, així com els de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) pertanyents a Metrovalencia i el TRAM d’Alacant, mantenen els preus de tots els seus títols en 2015, segons arreplega l’orde de la Conselleria d’infraestructures, Territori i Medi Ambient, publicada pel Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).
Metrovalencia manté les mateixes tarifes per tercer any consecutiu, el bitllet senzill d’una zona continua costant 1,50 euros i el bonometro 7,20 euros. Al seu torn els títols i avantatges que s’oferixen per a col•lectius com majors, persones amb discapacitat, estudiants o famílies nombroses mantenen els preus i descomptes actuals, permetent, al seu torn, als menors de 10 anys viatjar de manera gratuïta, acompanyat per un adult.

En l’Àrea de Transport Metropolità de València en la que presten servei Metrobús, Metrorbitral, Metrovalencia i EMT es mantenen els preus establits per al 2014.

En el TRAM d’Alacant, els títols de les zones B/C/D/E/F, costaran igual que en 2014: 1,35 euros el bitllet senzill d’una zona i el Bono 10 s’adquirix per 7,60 euros. La zona TAM, corresponent a la zona A, manté el cost d’1,45 euros per al bitllet senzill i de 8,70 euros per al Bono 10.

L’orde també arreplega els preus del TRAM de Castelló que establix el preu del bitllet senzill en 1,05 euros; en 8,20 euros per al bo-10; i de 30 euros per al bo temporal 30.

Metrovalencia incorpora la targeta TuiN, la targeta única i intel•ligent

Una novetat per al 2015 en Metrovalencia és la implantació de la targeta única i intel•ligent TuiN, que entrarà en servei progressivament al Gener com a targeta portamonedes per a viatjar per tota la xarxa. Aquest nou títol permetrà reduir al llarg d’enguany i en 2016 el nombre de títols en vigor, en substituir la majoria dels destinats als clients habituals, com els bitllets temporals o multiviajes.

La targeta TuiN es carrega i recarrega amb un mínim de 10 euros en qualsevol suport (targetes, NFC, rellotge Móbilis) de Metrovalencia , no modifica les actuals tarifes i s’ha de cancel•lar a l’entrada i l’eixida en el metro i només en l’entrada en el tramvia. El títol descompta del saldo disponible en aqueix moment l’import corresponent al nombre de zones recorregudes, amb el mateix preu d’un viatge amb bonometro, 0,72 euros.

Els avantatges de la targeta TuiN per als clients són nombroses, atés que disponden així d’un sol títol per a qualsevol combinació zonal; en la zona D es paga com l’actual zona C (a excepció d’Aeroport, que és zona especial); la zona B del tramvia s’inclou com a zona A; i en els trajectes entre estacions contigües de dues zones només es paga una zona, no registrant-se els baixadors com a estació, per la qual cosa per a desplaçar-se, per exemple, de Picassent a Torrent o de La Canyada a L`Eliana basta amb l’import d’una zona i no de dos com actualment.