Publicat
Arxivat com Notícies, RSC.

Metrovalencia compte amb més de mil places pròpies d’aparcaments gratuïts en 15 estacions de superfície que permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València en el transcurs de la celebració de les festes de Falles 2015. A més, hi ha altres 1.163 places en set estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de metro en distintes poblacions.

En unes dates en què la capital del Túria té tallades més de 500 carrers pel muntatge de monuments, carpes i l’accés als diversos actes fallers, el transport suburbà s’erigix com el mig més ràpid i eficaç per a desplaçar-se per una ciutat que rebrà en les seues jornades més assenyalades més d’un milió de persones.

D’aquesta manera, els clients de Metrovalencia poden acudir als aparcaments dissuasoris, estacionar el seu vehicle i agafar el metro o tramvia per a anar a treballar o a gaudir de les festes josepetes sense sobresalts i embossos de circulació.

Metrovalencia oferix, gràcies al sistema Pàrquing + Metre (P+M), un total de 1.017 places d’estacionament repartides en les estacions de Llíria (41), Pobla de Vallbona (40), l´Eliana (39), Massarrojos (62), Rocafort (54), Empalme(40), Seminari – CEU (48), Fuente del Jarro (52), Bétera (60), Font Almaguer (42), València Sud (168), Sant Ramon (3), La Presa (123), Masia de Traver (198) i Riba-roja de Túria (47).

A més, cal afegir les 50 places posades en servei per part de l’Ajuntament de Paiporta; les 23 del de Paterna; les 115 de Sant Isidre; les 30 de Benaguassil1º; les 562 de Quart de Poblet; les 133 de Santa Rita i les 250 de Burjassot, que sumen altres 1.163 places, totes elles en les voltants de les estacions i parades esmentades.

Per tant, a les 1.017 places d’aparcament amb què compta Metrovalencia cal sumar els 1.163 estacionaments municipals, amb els que els usuaris del metro podran disposar d’un total de 2.180 places gratuïtes.

Amb aquest servei, FGV vol fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metro, facilitant l’accés a la xarxa de Metrovalencia a tots aquells usuaris que no tenen una parada de metro pròxima, contribuint, a més, a la descongestió del tràfic viari en superfície i a l’atenció al medi ambient.