Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Oci i cultura, RSC.

  • Els suports permeten recarregar els diferents títols en vigor i ja estan disponibles en les estacions i màquines de la Línia 3
  • Com a part d’esta celebració FGV ha col·laborat també en les exposicions organitzades a Alboraya, Museros i Rafelbunyol

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a distribuir una targeta de transport especial, dedicada al 125 aniversari de l’arribada del trenet a Rafelbunyol. L’empresa pública ha emés 24.300 targetes amb esta imatge que ha començat a distribuir-se en les màquines d’autovenda i estacions de la Línia 3 (Aeroport-Rafelbunyol).

Este nou suport és permet recarregar els distints títols propis de Metrovalencia i integrats amb altres operadors.

Com a part de les iniciatives promogudes amb motiu d’este aniversari, FGV ha col·laborat en les exposicions que han organitzat els ajuntaments d’Alboraia, Museros i Rafelbunyol. L’empresa pública ha aportat divers material del seu arxiu històric, com a fotografies, documents i peces originals com a rellotges, banderins, cartells indicatius o gorres pertanyents als diferents uniformes utilitzats a llarg d’este període.

Restauració del tractor 4

 

Com a part d’esta commemoració, FGV ha iniciat també els treballs de restauració del Tractor 4, exposat com a peça històrica en l’exterior de l’estació de Rafelbunyol.

El Tractor T4 forma part de la col·lecció de material històric de FGV i va ser construït per Devís en la dècada de 1930 per a la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils Valencians. Els seus inicis com a tractor de maniobres per a remolcar el material ferroviari del trenet estan lligats a la Segona República.

Després de diversos anys fora de la circulació va ser restaurat i ubicat com a monument en 1985 quan es va reformar l’estació de Rafelbunyol, amb l’objectiu de preservar i tindre sempre present l’evolució històrica del transport metropolità.

El retorn del Tractor 4 està previst per al pròxim mes de novembre, coincidint amb la data en què es va inaugurar l’estació de Rafelbunyol, el 18 de novembre de 1893, quan complisca 125 anys.