Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Metrovalencia va mobilitzar a 145.236 usuaris, un 4,13% més que el dimarts de la setmana passada
  • TRAM d’ Alacant va desplaçar a 23.901 passatgers, un 4,68% més que el dimarts de la setmana passada

La jornada de portes obertes en les xarxes de transport públic de Metrovalencia i TRAM d’Alacant el dimarts 22 de setembre amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe va permetre que 169.137 viatgers, segons les dades registrades en les primeres estimacions, es desplaçaren de manera gratuïta en aquests dos mitjans de transport de titularitat autonòmica explotats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Aquesta mesura, impulsada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha sigut el colofó a les diferents activitats que la Generalitat ha organitzat emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

En Metrovalencia, van utilitzar els serveis de metro i tramvia segons les estimacions realitzes 145.236 viatgers, la qual cosa suposa un increment del 4,13% respecte al mateix dia de la setmana anterior, el 15 de setembre.

Les línies més utilitzades van ser la L3 (Rafelbunyol-Aeroport), la L1 (Bétera-Villanueva de Castellón) i la L5 (Torrent Avinguda-Aeroport). Quant a les estacions, les que major mobilitat van registrar van ser Xàtiva, Colón, Àngel Guimerà, Plaça Espanya i Facultats.

Per part seua, el TRAM d’Alacant va desplaçar 23.901 clients, xifra que suposa un increment del 4,68% per cent respecte set dies abans. La línia més utilitzada va ser la L2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig), seguida de la L1 (Luceros-Benidorm) i la L3 (Luceros-El Campello).

Quant a les estacions amb major nombre de desplaçaments, destaca Luceros, seguida de Mercat, Sant Vicent del Raspeig, Marq-Castillo i Benidorm.

L’objectiu que es persegueix és que els ciutadans comencen a canviar els seus hàbits de mobilitat, que proven de deixar el cotxe a casa un dia i gaudisquen dels avantatges d’utilitzar el transport públic que, cal recordar, és més segur, més accessible, més còmode i, sobretot, contribueix a reduir les emissions de CO₂, així com el soroll a les ciutats.