Publicat
Arxivat com Notícies, Notícies TRAM.

El perfil del client és una dona, de 37 anys d’edat, d’estudis mitjans i treballador assalariat

Els atributs millor valorats són el funcionament, la puntualitat i la senyalització

La Línia 2 Luceros-Sant Vicent del Raspeig lidera les valoracions de la xarxa amb 8,43 punts

Els clients han atorgat una valoració de 8,33 punts sobre 10 al servei global de transport que presta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la xarxa del TRAM Metropolità d’Alacant, d’acord amb els resultats de l’Índex de Satisfacció al Client (ISC) 2014, realitzat el passat mes de setembre darrere d’efectuar 1.526 entrevistes entre els viatgers majors de 15 anys de les tres línies de tramvia, la del tren-TRAM i la del tren convencional.

D’entre els vint-i-dos factors valorats pels viatgers en l’enquesta de l’ISC, relacionats amb el servei que presta FGV a Alacant i la seua àrea metropolitana, vint-i-u superen els 7 punts de qualificació i quinze sobrepassen els 8 punts.

Els aspectes del servei que han rebut millor valoració per part dels clients són el funcionament en general (9,05 punts), la puntualitat (8,78), la senyalització (8,78), seguretat en el trajecte (8,74) i absència de cues (8,71)

Tan sols la valoració relativa al preu dels bitllets se situa per davall de set punts, en concret 6,68 punts. És a dir, fins als factors amb menor puntuació són estimats amb una bona valoració, com demostra que, les següents puntuacions més baixes, són la no massificació de viatgers en els trens, amb 7,19 punts, i informació sobre interrupcions, amb 7,41 punts, ambdós amb una valoració de notable.

La Línia 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig), en la seua primera aparició en l’enquesta de l’Índex de Satisfacció del Client, se situa ja en el cap de trajectes millor valorats, amb 8,43 punts, deu desenes per damunt de la mitjana global. Li seguixen la Línia 1 Estels-Benidorm), amb 8,41 punts; la Línia 3 (Estels-El El Campello), amb 8,24 punts; la Línia 4 (Estels-Plaça de La Corunya), amb 8,21 i, finalment, la Línia 9 (Benidorm-Dénia), amb 8,13. És a dir, totes elles registren un notable, per damunt dels huit punts.

Perfil del viatger del TRAM d’Alacant

Segons l’informe d’enguany, el nombre de dones que utilitzen els serveis del TRAM suposen el 58,6 per cent del total de viatgers enfront del 41,4 per cent dels hòmens. Quant a l’edat, la mitjana se situa entorn dels 37 anys, sent el segment de la població d’entre 30 i 49 anys el més significatiu, amb el 35,7 per cent. La Línia 2 posseïx els clients més jóvens, donada la seua utilització per part dels universitaris.

El 49,8 per cent dels usuaris del TRAM ha realitzat estudis secundaris; un 28 per cent posseïx formació universitària i un 22,1 per cent ha efectuat estudis bàsics

En conte a l’ocupació, un 44,8 per cent dels clients del TRAM són treballadors per compte d’altri; el 28,2 per cent són estudiants; el 8,3 per cent es troba en situació de desocupació laboral; el 7,7 per cent és jubilat o pensionista; el 6,9 per cent són empresaris autònoms i el 3,9 per cent es declara ama de casa.