- L’actuació prevista tindrà una inversió d’al voltant del milió d’euros, IVA inclòs
- Es tancarà la instal·lació i es construiran quatre casetes per on les persones usuàries entraran i eixiran després de validar el seu títol
La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), remodelarà l’estació de Sant Isidre de Metrovalencia per a dotar-la de nous accessos i incorporar un nou tancament amb línies de validació. En l’actualitat, s’ha adjudicat la redacció del projecte.
En l’actuació prevista, que comptarà amb un pressupost inicial d’1.089.897,26 euros, IVA inclòs, s’eliminaran i clausuren tots els accessos actuals, de manera que a l’estació només es puga accedir per quatre casetes de validació de nova construcció.
A més, es construirà un clos perimetral de l’estació amb tanca metàl·lica ancorada a murs existents o col·locada sobre mur de formigó armat de nova execució.
L’estació estarà equipada amb tres noves màquines expenedores de títols de transport, onze passos estàndard i dos per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), intèrfons, càmeres de videovigilància, enllumenat interior, exterior i d’emergència, detector d’incendis, extintors i una sèrie de mesures mediambientals per a minimitzar els impactes durant l’execució de les obres.
Actuacions a València i Alacant
Aquesta iniciativa s’emmarca dins d’un pla global de FGV d’actuacions en diferents estacions en superfície. Des d’aquesta manera, a Alacant els treballs es desenvoluparan en Goteta-CC Plaza Mar 2, Hospital La Vila, CC La Marina-Finestrat, Benidorm Intermodal, Garganes, Altea, Calp, Teulada, Gata de Gorgos, La Isleta, Lucentum i La Vila Joiosa.
Les estacions de la xarxa de Metrovalencia en les quals s’ha plantejat un nou accés són, a més de Sant Isidre, Torrent, Rafelbunyol, Picanya, Burjassot, Canterería, Burjassot-Godella, Paterna, Campament, Godella, Moncada, Rocafort, Massarrojos, Meliana, Massamagrell, Almàssera, Foios, Museros, Albalat dels Sorells, La Pobla de Farnals, La Canyada, L’Eliana, Llíria, Benaguasil 1 i 2, Picassent, Carlet, Alginet, L’Alcúdia, Alberic i Villanueva de Castellón.
FGV ha plantejat aquestes actuacions després de la realització de nous accessos en estacions com a Empalme, Marítim-Serrería i Paiporta, que van implicar la realització d’obres de nous accessos i la instal·lació d’equips de validació.
Amb aquesta mena d’actuacions l’empresa pública ha aconseguit l’objectiu plantejat de disminuir els índexs de frau, així com controlar els transbords i millorar la seguretat del pas per als vianants entre andanes.
Igual que en intervencions ja realitzades, els nous accessos seran controlats mitjançant equipaments de peatge, en concret equips de validació, que impediran l’accés a les estacions a aquelles persones desproveïdes del corresponent títol de transport vàlid per a viatjar.
Ús de metodologia BIM
Els projectes es realitzen emprant el sistema BIM (Building Information Modeling) que FGV ja empra en l’elaboració de nous projectes com en els relatius la futura Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret). Es tracta d’una metodologia de treball col·laborativa per a la creació i gestió d’un projecte de construcció, que permet centralitzar tota la informació del projecte en un model d’informació digital.