Presentación Ilustraciones Paradas L10

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • El conseller Arcadi España ha destacat que aquesta iniciativa “reforça el vincle emocional entre les infraestructures, la cultura valenciana i els veïns i veïnes dels barris de València”
  • Els huit il·lustradors que han participat són: Víctor Visa, Mar Hernández “Malota”, Irene Pérez, Simone Virgini, Pau Valls, Ángela Fernández, Elga Fernández i Diego Blanco

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assistit a la presentació oficial de la denominació de les huit estacions i parades de la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia.

Cada nom està acompanyat per una il·lustració realitzada per a l’ocasió per un il·lustrador, seleccionat després d’un procés obert dut a terme per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), en col·laboració amb l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV).

El conseller ha destacat que amb aquesta mena d’iniciatives “la Generalitat vol reforçar el vincle emocional entre les infraestructures i els veïns i veïnes dels barris de València” per a, tal com ha explicat “combinar, a través de l’art dels il·lustradors, la cultura valenciana amb les infraestructures, ja que no sols reflecteixen una ubicació física, sinó també una ubicació emocional”.

Així mateix, Arcadi España ha incidit durant la presentació de les denominacions de la Línia 10 en què aquesta actuació és “fruit del diàleg amb la ciutadania”, ja que atén algunes de les peticions recollides a través de pressupostos participatius de la Generalitat, que reclamaven introduir l’art de joves artistes en les instal·lacions de Metrovalencia.

D’altra banda, respecte al disseny de cadascuna de les il·lustracions, la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha destacat en la seua intervenció que la denominació de les huit estacions i parades de la Línia 10 “s’ha realitzat en funció de criteris geogràfics funcionals i altres de caràcter històric i popular, però sempre amb la finalitat d’ajudar a situar-se a les persones usuàries”.

El jurat d’aquesta crida a projecte va triar, entre més de 90 propostes, a aquests huit il·lustradors que acompanyen amb les seues creacions la denominació de les estacions i parades. Les il·lustracions presenten sota la mirada personal i estil de cada artista elements o personatges vinculats al nom triat.

Diego Blanco ha realitzat la imatge d’Alacant; Mar Hernández “Malota” la de Russafa; Pau Valls la d’Amado Granell-Montolivet; Irene Pérez la de Quatre Carreres; Víctor Visa la corresponent a Ciutat Arts i Ciències-Justícia; Ángela Fernández la de Oceanogràfic; Simone Virgini la pertanyent a Moreres; i Elga Fernández la de Natzaret.

Arcadi España ha anunciat que “aquestes il·lustracions s’instal·laran en gran format en cadascuna de les estacions i parades i s’utilitzaran com a imatge identificativa de les mateixes en plans i altres suports propis de Metrovalencia, com a títols de transport, una vegada entre en funcionament la línia l’any vinent”.

L’acte de presentació, celebrat en el vestíbul de l’estació Amado Granell-Montolivet, ha comptat amb l’assistència de la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, els il·lustradors i representants d’associacions veïnals, així com del director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal.

Línia 10

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

En l’actualitat s’estan executant les obres previstes al llarg del tram subterrani. Els treballs comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions; i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, etcètera.

Juntament amb els treballs d’adequació del tram en superfície també s’estan realitzant els corresponents a l’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses del traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret, així com la senyalització, comunicació i seguretat estan també en execució.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.