La Generalitat posa en servei el nou enclavament de L’Alfàs del Pi del TRAM d’Alacant

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Les actuacions pressupostades en més d’un milió d’euros permeten incrementar la regularitat i puntualitat del servei
  • També s’ha actualitzat el sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP) adaptat al nou dispositiu

La Generalitat ha posat en servei el nou enclavament electrònic en el baixador de L’Alfàs del Pi de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant. Aquesta actuació, executada per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha comptat amb un pressupost d’1.194.425,20 euros, IVA inclòs.

Fins ara, el baixador de L’Alfàs del Pi no disposava de cap sistema de senyalització ferroviària, per la qual cosa aquesta actuació es va considerar en el seu moment necessària per part d’FGV per a homogenizar aquest punt amb la resta de la Línia 9, que es troba en ple procés de modernització.

Per la seua situació estratègica, el nou equipament permet augmentar la capacitat de circulació entre Benidorm i Dénia, que té un traçat en via única en tot el seu recorregut, aconseguint així més regularitat i puntualitat en el servei.

Juntament amb aquests treballs, FGV ha actualitzat les funcions del sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP), intervenció valorada en 514.386,23 euros, IVA inclòs, perquè el nou enclavament capte tots els senyals del dispositiu instal·lat.

En l’actualitat, aquest baixador està en obres en executar-se el projecte de remodelació d’andanes, previst en diferents estacions i parades de les Línies 1 i 9 del TRAM d’Alacant. Els treballs previstos es realitzen amb la finalitat d’adaptar aquestes instal·lacions als nous trens duals.

Aquestes intervencions s’emmarquen dins de les que està impulsant la Generalitat en la Línia 9, per a modernitzar el conjunt de les instal·lacions entre Benidorm i Dénia i equiparar la seua condicions a la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant.