Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Amb motiu de celebració del Dia sense Cotxe els transports autonòmics obrin les seues portes durant tot eldia
  • Aquests dies s’han programat diferents activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat

La Generalitat celebra dimarts que ve 22 de setembre el Dia sense Cotxe, facilitant l’accés gratuït durant tota la jornada als serveis de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus (Autobusos Metropolitans de València).
Aquesta iniciativa forma part de les diferents activitats programades per part de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, per a promoure l’ús del transport públic i afavorir hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat.
Els actes organitzats per la Generalitat van començar el 17 de setembre amb la celebració de la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible i el lliurament de premis. El 21 s’ha programat la Jornada sobre Mobilitat en temps de pandèmia i el dia 22 s’oferirà transport gratuït en els serveis autonòmics de València, Alacant i Castelló. Posteriorment, es durà a terme la iniciativa ‘Hui Descansa el Cotxe’ dirigida als centres educatius de la Comunitat.
Accés gratuït
Per a facilitar l’accés a les estacions, els passos de les línies de validació estaran oberts des del incio del servei a la finalització d’aquest.
A València, les validadores quedaran fora de servei, mentre que les màquines de venda automàtica estaran actives i els viatgers podran adquirir tots els títols en vigor.
A Alacant, totes les validadores, tant les embarcades com les de les estacions, estaran fora de servei. Totes les màquines de venda automàtica indicaran la gratuïtat del servei i les persones usuàries podran adquirir els títols en vigor, exceptuant senzills, anada i volta i TAM.
Mobilitza’t
Amb motiu de de la Setmana Europea de la Mobilitat s’ha presentat la campanya “Mobilitza’t” que compta amb la col·laboració de Dani Miquel. El cantautor ha presentat una cançó dirigida al públic infantil per a fomentar hàbits saludables i sostenibles.
Metrovalencia i TRAM d’Alacant acullen en diferents suports de trens i estacions els originals de “Mobilitza’t”.
Ciclovía Litoral
Com en anys anteriors TRAM d’Alacant col·labora en la celebració a Alacant de la Ciclovía Litoral, prevista per al diumenge 20 de setembre. L’acte obliga a suspendre la circulació de la Línia 5 (Porta de la Mar-Plaça de la Corunya), entre les parades de Sangueta i Porta de la Mar, entre les 7 i les 15 hores.