Publicat
Arxivat com Corporatiu, Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • Salomé Pradas destaca que el Consell aplica estes noves mesures amb un impacte directe en les famílies i, sobretot, amb sentit social
  • El descompte per als títols multiviatge i abonaments temporals s’amplia fins al 31 de juliol de 2024 i la gratuïtat per a joves de fins a 30 anys es prolonga al 30 de juny de 2024
  • Els joves que ja disposen d’este títol han de renovar-lo, mentre que el descompte del 50% s’aplica de manera directa

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori mantindrà a partir de l’1 de gener de 2024 les tarifes dels servicis públics de transport competència de la Generalitat. De la mateixa manera, s’ha ampliat per un període de sis mesos les reduccions en els abonaments temporals i títols multiviatge del 50% i la validesa de l’Abonament Jove Temporal Gratuït.

Les persones usuàries poden beneficiar-se de manera directa d’estos descomptes del 50% fins al pròxim 31 de juliol de 2024, sense necessitat de realitzar cap mena de tràmit o procés tècnic. Esta reducció s’aplica sobre els servicis de TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia, TRAM d’Alacant i autobusos urbans i interurbans.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha subratllat que, amb este nou decret d’ajudes, “el Consell de Carlos Mazón aplica noves mesures amb un impacte directe en les famílies i, sobretot, amb sentit social per a fer front a la complexa situació derivada de la inflació i que afecta cada dia a les butxaques dels nostres ciutadans”.

Renovació de l’Abonament Jove Temporal Gratuït

Pel que respecta a l’Abonament Jove Temporal Gratuït la seua validesa s’amplia fins al pròxim 30 de juny de 2024 però en este cas és necessari realitzar la seua renovació.

Els joves que ja disposen del títol han de renovar-lo a València i Alacant en les màquines automàtiques de venda de títols de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. En este procés cal introduir la targeta en la màquina automàtica de venda de títols, seleccionar recarregar i prémer de nou recarregar.

A Castelló és necessari obtindre un nou port que s’entrega en l’oficina d’Atenció al Client del TRAM de Castelló, al carrer Carcaixent, 1.

A més, l’app oficial SUMA Jove de l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) permet realitzar el procés de renovació de l’abonament jove.

Aquells joves de fins a 30 anys que no disposen d’este abonament poden sol·licitar-lo a través de la pàgina web de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, en l’apartat de cita prèvia, i en l’oficina d’atenció al client del TRAM de Castelló.
Esta informació està disponible en els diferents canals de comunicació dels servicis de transport públic autonòmic d’Alacant, València i Castelló.