Edificio de las Oficinas de FGV

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Les actuacions previstes permeten millorar les condicions d’aquest tram de la carretera CV-407 que discorre pels termes de València, Paiporta i Picanya
  • El pressupost de licitació d’aquestes obres ascendeix a 981.199,18 euros, IVA inclòs

La Generalitat ha licitat les obres per a la millora de l’accessibilitat a l’aparcament públic i instal·lacions de València Sud de Metrovalencia, situades al costat de les oficines centrals de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Les obres afecten la carretera CV-407, en un tram que discorre pels termes municipals de València, Paiporta i Picanya. El pressupost de licitació d’aquests treballs ascendeix a 981.199,18 euros, IVA inclòs

L’accés actual a València Sud, des de la carretera CV-407, es realitza mitjançant una intersecció en forma de T de certa complexitat, que genera a vegades situacions de perill i falta de fluïdesa en la incorporació a la xarxa viària. Davant aquesta situació, la Generalitat, a través d’FGV, ha projectat l’execució d’una rotonda que millorarà substancialment les condicions de seguretat en l’accés i eixida a aquestes instal·lacions.
Instal·lacions i aparcament València Sud acull les oficines centrals d’FGV, els tallers i cotxeres de les Línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, els serveis de manteniment de les instal·lacions fixes, a més de la pròpia estació.

Al costat d’aquestes instal·lacions, es troba un gran aparcament públic i gratuït, tipus park&ride, que té com a finalitat fomentar l’accés a la xarxa de Metrovalencia.

L’aparcament compta amb més de 27.000 m² i unes 1.000 places, per la qual cosa es genera diàriament, un gran flux de viatgers i treballadors, que s’acosten a aquesta estació per a accedir al servei ferroviari o bé per a accedir als seus llocs de treball.

Actuacions previstes

Les obres previstes en aquest projecte arranquen en vial d’accés al park&ride i l’estació de València Sud, a uns 120 metres a l’est de l’actual intersecció en T que permet l’accés a aquest recinte. Aquest vial que discorre paral·lel a la CV-407 es prolongarà uns 500 metres, amb un nova glorieta en la intersecció de la carretera CV-407 amb el carrer Séquia Favara (Camí Faitanar) i Camí del Mal Pas.

A més, en el projecte s’ha contemplat la connexió ciclopeatonal des de l’estació de Paiporta de Metrovalencia i del municipi de Picanya amb les instal·lacions de València Sud.

El carril de ciclovianants té uns sis metres d’ample i el vial principal de connexió amb les instal·lacions d’FGV és d’uns 520 metres amb doble carril de tres a quatre metres cadascun, variable i amb voral de mig metre a cada costat.