La Generalitat licita la instal·lació d'una fuita ferroviària entre les estacions de Luceros i Mercado del TRAM d'Alacant

Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies TRAM.

  • Aquesta actuació permetrà millorar les condicions de maniobra dels trens i tramvies que circulen pel traçat subterrani
  • El pressupost de licitació és d’1.462.136,86 euros, IVA inclòs

La Generalitat ha iniciat el procés de licitació per a instal·lar una nova fuita ferroviària entre les estacions de Luceros i Mercado del TRAM d’Alacant, que permetrà millorar la capacitat de maniobra dels trens i tramvies que circulen pel traçat subterrani de la xarxa

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat la redacció del projecte i execució de les obres per a la instal·lació de la fuita ferroviària entre les estacions de Luceros i Mercado del TRAM d’Alacant. El pressupost de licitació ascendeix a 1.462.136,86 euros, IVA inclòs.

Juntament amb la millora de la capacitat de maniobra en el tram subterrani pel qual circulen les Línies 1, 2 , 3 i 4 del TRAM d’Alacant, aquesta intervenció afavoreix la regularitat del servei, ja que es redueixen els efectes de possibles incidències sobre el conjunt de trens i tramvies en circulació.

Actualment l’estació de Luceros disposa de tan sols dues vies en servei, sent totes dues necessàries per a complir amb les freqüències establides, encara que únicament la via 1 està condicionada per a l’eixida de vehicles, quedant l’altra per a l’execució de maniobres.

Aquesta situació obliga a la realització contínua de moviments per a adequar a cada moment el material corresponent a cada línia, apartar les unitats sobrants i deixar la via d’andana lliure fins a la seua hora d’eixida.

Treballs previstos

Les obres recollides en el projecte bàsic són les necessàries per a dur a terme la implantació de la nova fuita, amb obres en la superestructura de via, en el drenatge de la plataforma, en la catenària i en el sistema de ventilació del túnel existent entre Luceros i Mercado.

A més d’aqueixes actuacions, és necessari dur a terme una altra sèrie de treballs que afecten els enclavaments, agulles i modificacions sobre els sistemes de senyalització, comunicacions i seguretat ja instal·lats.