Línea 10 Licitación 2 marzo 2020

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • Les actuacions corresponen a la instal·lació dels sistemes de senyalització i adequació del tram en superfície i depòsits de material mòbil
  • A més es licita la renovació del sistema de senyalització en l’actual xarxa tramviària de Metrovalencia

La Generalitat ha iniciat el procés de licitació dels projectes d’instal·lació dels sistemes de senyalització, comunicació i seguretat de la Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia, així com del projecte constructiu dels depòsits provisionals del material mòbil i els treballs d’arquitectura i equipament del tram en superfície entre Amat Granell i Natzaret.
 
Amb estos dos contractes es completen les actuacions previstes per la Generalitat per a la posada en marxa d’esta línia que unirà el centre de la ciutat, des del carrer Alacant, fins al barri de Natzaret.  
 
La instal·lació dels sistemes de senyalització, ATP (Automatic Train Operation) i SAE (Sistema d’Ajuda l’Explotació) compta amb pressupost inicial de 7,1 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 15 mesos.

Els treballs previstos en el tram en superfície comprenen l’adequació, urbanització, equipament de les parades i enllumenat del tram ja executat, així com la construcció dels depòsits provisionals en el barri de Natzaret. El pressupost inicial ascendix a 8 milions d’euros, IVA inclòs, amb un termini màxim d’execució de 17 mesos.

Actuacions en la xarxa en servici

Així mateix, FGV a iniciat el procés de licitació del projecte i execució d’obra de la renovació del sistema de senyalització, implantació d’un sistema ATP i integració en el SAE en l’actual xarxa tramviària en servei, que correspon a les Línies 4, 6 i 8 de Metrovalencia.

El pressupost de licitació ascendeix 16,5 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 24 mesos.

Línia 10

Fins a la data en la futura Línia 10 de Metrovalencia ja s’han completat els treballs del tram en superfície, comprés entre les parades d’Amat Granell i la prolongació fins a la nova parada de Germans Maristes, amb un pressupost de 3,8 milions d’euros.

En les pròximes setmanes començaran les obres de construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani entre les estacions d’Alacant i Amat Granell, per un import superior als 25 milions d’euros.